Atlético valt buiten de topdrie na remise bij Espanyol

Atlético Madrid is verder achterop geraakt in de Spaanse titelrace. De ploeg van Diego Simeone bleef bij middenmoter Espanyol steken op 0-0 en valt nu zelfs buiten de topdrie.

Op slag van rust vloog Atlético-verdediger Miranda (foto) als een dwaas in op Abraham González. Met zijn elleboog naar voren sloeg hij de middenvelder van Espanyol bijna het licht uit de ogen. Miranda kreeg rood, terwijl Abraham met een blessure van het veld moest.

Simeone offerde in de tweede helft Fernando Torres voor verdediger José Giménez, wat het wedstrijdbeeld niet bepaald ten goede kwam. Zijn elftal beperkte zich vooral tot tegenhouden, dinsdag moeten de Madrilenen immers een 0-1 achterstand tegen Bayer Leverkusen proberen goed te maken in de Champions League.

Atlético staat door het gelijkspel met 56 punten vierde, een puntje achter Valencia. Lijstaanvoerder Barcelona (zaterdag op bezoek bij Eibar) en nummer twee Real Madrid (zondag thuis tegen Levante) komen later nog in actie. Espanyol voert met 33 punten als gedeeld nummer acht op de ranglijst de grote middenmoot aan.

Pechvogel Abraham González is na afloop van de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht, voor onderzoek aan zijn hard geraakte kaak.