Messi na inhaalrace nu gelijk met Cristiano Ronaldo

Reacties

Ruim een week voor de kraker tussen Barcelona en Real Madrid in Camp Nou (22 maart) heeft Lionel Messi zijn rivaal Cristiano Ronaldo achterhaald qua doelpunten. Beide geweldenaars waren dit seizoen in clubverband al goed voor 41 treffers, meer dan welke andere speler ook in de grootste competities van Europa.

Messi na inhaalrace nu gelijk met Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo leek dit seizoen lange tijd niet te evenaren qua doelpuntenproductie. De sterspeler van Real Madrid schoot als een komeet uit de startblokken met twaalf goals in zijn eerste acht optredens en had vóór de jaarwisseling al 32 goals op zijn naam gebracht.

In het nieuwe jaar is de vaart er een beetje uit bij de Portugees, getuige slechts negen treffers in zijn laatste dertien wedstrijden. Toch blijft de totale productie van Cristiano Ronaldo in deze jaargang uiteraard zeer indrukwekkend. Na 38 officiële optredens bij Real staan er inmiddels 41 kruisjes achter zijn naam.

Messi onderscheidde zich in de eerste maanden van dit seizoen met zeven assists in zijn eerste zeven duels vooral als topaangever bij Barcelona en bleef qua goals aanzienlijk achter bij zijn Portugese rivaal. Op twee momenten in deze jaargang bedroeg het verschil tussen beide geweldenaars liefst elf doelpunten in het voordeel van de Portugees, zoals blijkt uit bijgaande lijngrafiek.

Mede door een geweldige explosie aan doelpunten - ingezet in de historische thuiswedstrijd tegen Sevilla van 22 november (5-1) waarin hij zich kroonde tot Spaans topscorer aller tijden - heeft Messi het gat met Cristiano Ronaldo vakkundig gedicht. Beide spelers staan nu elk op 41 treffers in 38 officiële wedstrijden. Alleen het aantal assists verschilt: Messi bereidde tot nu toe twintig doelpunten van ploeggenoten voor, voor Cristiano Ronaldo staat die teller op vijftien assists.

Messi speelt zaterdag met Barcelona het uitduel met Eibar, terwijl voor Cristiano Ronaldo en Real Madrid zondag het thuisduel met Levante wacht. Daarna moet Messi midweeks nog aan de bak in het Champions League-thuisduel met Manchester City. De kans is groot dat de Argentijn zijn Portugese concurrent vóór El Clásico qua productie al gepasseerd is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.