Ronaldo kondigt mediastilte af ondanks mijlpalen

Reacties

Net als de kritische fans was ook Cristiano Ronaldo dinsdagavond allerminst te spreken over het optreden van Real Madrid tegen Schalke 04 (3-4). Hoewel De Koninklijke dankzij de 2-0 uitzege wel doorgaat in de Champions League en hijzelf opnieuw enkele records verbrak, was de onvrede bij de Portugese vedette groot. En hij deed geen enkele moeite dat te verbergen.

Ronaldo kondigt mediastilte af ondanks mijlpalen

Het laatste fluitsignaal had nog niet geklonken, of Ronaldo wilde zonder de fans te bedanken naar binnen stormen. Aanvoerder Iker Casillas riep de dertigjarige aanvaller tot de orde, maar het vuur was desondanks niet gedoofd. Eenmaal in de mixed zone weigerde Ronaldo te wachtende journalisten te woord te staan. 'Ik praat niet meer tot het einde van het seizoen', was het enige dat hij kwijt wilde.

De collectieve wanprestatie van Real overschaduwde de mijlpalen die Ronaldo wederom vestigde. Door twee keer te scoren schaarde hij zich met 75 goals niet alleen naast Lionel Messi op de topscorerslijst aller tijden van de Champions League, maar onttroonde hij ook Raúl als Europees topscorer aller tijden. De inmiddels gestopte Spaanse spits was in zijn lange loopbaan goed voor 77 treffers in alle UEFA-competities, Ronaldo heeft er nu 78 gemaakt, twee meer dan Messi (76).

Ronaldo wilde ondanks zijn persoonlijke successen dus niet reageren, Raúl deed dat wel in gesprek met de FIFA-website. De Real-icoon kan er goed mee leven dat zijn records uit de boeken worden geschoten. 'Dat was slechts een kwestie van tijd. Records zijn er om te worden verbroken. Ik ben trots op alles wat ik heb bereikt, maar ik wist donders goed dat er vroeger of later spelers zouden zijn die mijn aantallen zouden verbeteren. We hebben het niet voor niets over het tijdperk van Messi en Ronaldo. Ze horen nu al bij de besten aller tijden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.