VI Live: blik terug op een boeiende Champions League-avond

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een boeiende Champions League-avond

Hiermee is de VI Live voor dinsdagavond afgesloten.

22.39 uur: EINDSTAND FC PORTO - FC BASEL 4-0
In navolging van Real Madrid plaatst ook FC Porto zich voor de kwartfinale van de Champions League. FC Basel wordt met liefst 4-0 verslagen.

22.35 uur: EINDSTAND REAL MADRID - SCHALKE 04 3-4
Het spektakelstuk in Estadio Santiago Bernabéu is afgelopen. Real Madrid verliest op eigen veld met 4-3 van Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar twee treffers voor zijn rekening neemt. Maar doordat de Spanjaarden in Duitsland met 2-0 wonnen, plaatsen zij zich voor de kwartfinale van de Champions League.

22.25 uur: GOAL HUNTELAAR!!
Daar is-weer! Met een schitterend schot in het dak van het doel maakt brengt Klaas-Jan Huntelaar de spanning terug. de Duitsers hebben nog maar één treffer nodig.

22.22 uur: EN DAT IS VIER VOOR FC PORTO!
Vincent Aboubakar doet ook een duit in het zakje, want met een vlammend schot zet hij FC Porto op een 4-0 voorsprong tegen FC Basel.

22.03 uur: CASEMIRO ZORGT MET JUWEEL VOOR 3-0
FC Porto is nu helemaal zeker van een plek bij de laatste acht van de Champions League, want de van Real Madrid gehuurde Casemiro zet FC Basel op een 3-0 achterstand. En de manier waarop is fraai: de Braziliaan schiet een vrije trap schitterend binnen.

21.57 uur: GOAL SCHALKE 04
Wat gebeurt er allemaal in Madrid. Doelpunt nummer zes in een feit. Met een bekeken schot trekt Champions League-debutant Leroy Sané de stand weer gelijk: 3-3.

21.55 uur: FC PORTO BESLIST DE WEDSTRIJD
Héctor Herrera zet FC Porto met een knap schot na een goede voorbereidende actie van Yacine Brahimi op een 2-0 voorsprong tegen FC Basel, waardoor de Portugezen zich op lijken te kunnen maken voor de kwartfinale van de Champions League. De heenwedstrijd eindigde drie weken geleden namelijk in 1-1.

21.54 uur: GOAL REAL MADRID
Karim Benzema zet Real Madrid voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. De Fransman stuurt enkele verdedigers het bos in en verschalkt doelman Timon Wellenreuther in de lange hoek. Schalke moet nu minimaal drie keer scoren om alsnog door te stoten.

21.36 uur: RUSTSTAND FC PORTO - FC BASEL 1-0
FC Porto gaat rusten met een nipte voorsprong. FC Basel was kort voor rust via Shkëlzen Gashi nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging voorlangs. Slaagt het FC Porto van invaller Bruno Martins Indi erin om de voorsprong vast te houden in deze bij vlagen keiharde wedstrijd?

21.34 uur: RUSTSTAND REAL MADRID – SCHALKE 04 2-2
Een non-stop fluitconcert in Madrid. Ronaldo knikt vlak voor de rust de gelijkmaker binnen, maar ondanks dat is de aanhang van De Koninklijke allerminst gelukkig met het optreden van hun ploeg.

21.24 uur: GOAL HUNTELAAR!!
Schalke 04 leidt opnieuw, dit keer dankzij Klaas-Jan Huntelaar. De Oranje-international schiet raak uit de rebound en doet zijn oude werkgever Real Madrid pijn: 1-2. Nog één goal heeft Schalke minimaal nodig om De Koninklijke uit te schakelen. Huntelaar knalde vlak voor zijn treffer al op de lat.

21.09 uur: GOAL RONALDO
Lang kan Schalke 04 niet genieten. Amper vijf minuten na de openingstreffer knikt Cristiano Ronaldo raak uit een hoekschop: 1-1. De Portugees juicht niet, waarschijnlijk uit protest vanwege de fluitconcerten. Ronaldo is na zijn goal de meest waardevolle speler aller tijden in de Champions League.

21.07 uur: MARTINS INDI BINNEN DE LIJNEN
Na een botsing met zijn eigen doelman Fabiano verlaat Danilo het veld per brancard. De rechtsback wordt vervangen door Bruno Martins Indi.

21.05 uur: SCHALKE LEIDT IN MADRID
Fluitconcerten in Estadio Santiago Bernabéu. Niet Real Madrid, maar Schalke 04 leidt na twintig minuten. Op aangeven van Tranquillo Barnetta opent Christian Fuchs de score met een schot in de korte hoek. Zit die stunt er dan toch in?

20.59 uur: BRAHIMI ZET PORTO OP VOORSPRONG
Binnen een kwartier komt FC Porto op voorsprong. Yacine Brahimi schiet van net buiten het strafschopgebied een vrije trap binnen tegen FC Basel.

20.45 uur: AFTRAP FC PORTO - FC BASEL
FC Porto en FC Basel zijn in Estádio do Dragão begonnen aan de return in de achtste finale van de Champions League. De heenwedstrijd eindigde in 1-1.

20.45 uur: AFTRAP REAL MADRID - SCHALKE 04
Het eerste fluitsignaal heeft geklonken in Estadio Santiago Bernabéu, waar thuisclub Real Madrid tegen Schalke 04 een 2-0 overwinning uit de heenwedstrijd verdedigt

20.40 uur: FC BASEL ÉÉN KEER EERDER IN KWARTFINALE
Als FC Basel erin slaagt de kwartfinale van de Champions League te bereiken, dan evenaart de club de prestatie uit het Europa Cup I-seizoen 1973/74. Destijds schakelden de Zwitsers Club Brugge uit in de achtste finale, maar bleek Celtic uiteindelijk de sta-in-de-weg op de route naar de halve finale van het kampioenenbal.

20.30 uur: FC PORTO IN TOPVORM
FC Porto is bezig aan een sterke reeks. De ploeg van trainer Julen Lopetegui won tien van zijn laatste twaalf competitieve optredens en verspeelde in die reeks alleen punten tegen Marítimo Funchal (1-0 nederlaag in de Portugese competitie) en de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League bij FC Basel (1-1).

20.20 uur: SCHALKE 04 WORSTELT MET VORM
Schalke 04 verkeert de laatste weken niet bepaald in topvorm. De ploeg van trainer Roberto Di Matteo won maar twee van zijn laatste zeven officiële duels. De overige vijf duels in die reeks resulteerden in drie nederlagen en twee gelijke spelen. Schalke maakte in die zeven wedstrijden maar zes goals en bleef drie keer droog staan.

20.15 uur: NOG EEN HALF UUR
Het blijft een heerlijke tune! Om alvast in de sfeer te komen voor een mooie voetbalavond. Over een half uur gaan Real Madrid - Schalke 04 en FC Porto - FC Basel van start. VI Live volgt zoals bekend de verrichtingen op de voet.

20.10 uur: REAL MADRID AAST OP RECORD
Real Madrid is in eigen huis al 21 Champions League-duels op rij ongeslagen (W19, G2). De Koninklijke leed in april 2011 zijn laatste Europese thuisnederlaag toen Barcelona met 2-0 te sterk was in Madrid. Real kan tegen Schalke ook een record van Bayern München verbeteren met de elfde zege op rij in de Champions League (thuis én uit).

20.00 uur: OPSTELLINGEN FC PORTO - FC BASEL
FC Porto, waar Bruno Martins Indi op de bank begint, en FC Basel mogen na de 1-1 vorige maand in Zwitserland beide nog hopen op een plek in de kwartfinale van de Champions League. Bij de thuisclub is de van Barcelona gehuurde Cristian Tello de man in vorm, want deze maand scoorde hij vier keer in twee wedstrijden.

De opstellingen:
FC Porto: Fabiano; Danilo, Maicon, Marcano, Sandro; Casemiro, Herrera, Evandro; Tello, Aboubakar, Brahimi.
FC Basel: Vaclik; Xhaka, Samuel, Schär, Safari; Elneny, Frei, Zuffi; Gashi, Streller, González.

19.45 uur: OPSTELLINGEN REAL MADRID - SCHALKE 04
Over een uur wordt er afgetrapt in Estadio Santiago Bernabéu, waar thuisclub Real Madrid een 2-0 overwinning uit de heenwedstrijd verdedigt tegen Schalke 04. Klaas-Jan Huntelaar, die in 2009 een half jaar speelde voor De Koninklijke, heeft een basisplaats aan de kant van de bezoekers.

De opstellingen:
Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Pepe, Fábio Coentrão; Kroos, Khedira, Isco; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.
Schalke 04: Wellenreuther; Höwedes, Matip, Nastasic, Höger; Neustädter, Fuchs; Barnetta, Choupo-Moting, Meyer; Huntelaar.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.