Fraaie Europese statistieken voor Huntelaar

Reacties

Door zijn twee treffers tegen Real Madrid heeft Klaas-Jan Huntelaar zijn aantal Champions League-goals opgevoerd naar vijf. De spits van Schalke 04 neemt zodoende niet alleen afscheid van het toernooi met opgeheven hoofd, maar kan ook nog altijd bogen op zeer fraaie statistieken in het meest prestigieuze clubtoernooi.

Fraaie Europese statistieken voor Huntelaar

Mede door de twee goals van Huntelaar zorgde Schalke dinsdag voor een stunt, die met een goal extra helemaal groot was geweest. De 4-3 zege in Santiago Bernabéu was nu net niet genoeg om de 0-2 thuisnederlaag weg te poetsen en een plaats in de kwartfinale te bemachtigen.

Met zijn vijf Champions League-goals van dit seizoen hoeft Huntelaar (op de foto maakt hij de 1-2 van dinsdag) maar een select groepje boven zich te dulden. Alleen Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk, 9), Lionel Messi (Barcelona, 8), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 8), Sergio Agüero (Manchester City, 6), Karim Benzema (Real Madrid, 6) en Edinson Cavani (PSG, 6) scoorden vaker. Het Porto-duo Jackson Martínez en Yacini Brahimi trof net als Atlético Madrid-spits Mario Mandzukic en Huntelaar vijf keer doel.

Met de vijf goals van dit seizoen meegeteld hoeft Huntelaar zich allesbehalve te schamen voor zijn Champions League-statistieken. In de dertig duels die hij in het toernooi afwerkte trof hij veertien keer doel. Voor Ajax scoorde hij één keer in twee duels en voor AC Milan vond hij in drie optredens het net niet. Zodoende maakte hij voor Schalke in 25 wedstrijden 13 goals, oftewel meer dan één goal in twee duels.

Over alle Europese duels van Schalke gezien is het gemiddelde van Huntelaar nog beter. In 36 wedstrijden kwam hij tot 27 treffers.

Dit seizoen trof de Oranje-international behalve vijf keer in de Champions League ook al zeven keer in negentien competitieduels doel. De goede vorm van Huntelaar is een meevaller voor bondscoach Guus Hiddink, die woensdag zijn voorselectie voor de EK-kwalificatie-interland tegen Turkije en het oefenduel met Spanje bekend zal maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.