VI Vandaag: voorselectie Oranje en hoe verder met De Kuip?

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: voorselectie Oranje en hoe verder met De Kuip?

Krijgt Dost een kans?

Guus Hiddink maakt vandaag zijn voorselectie bekend van het Nederlands elftal, dat eind maart in actie komt tegen Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (vriendschappelijk). De grote vraag is of Bas Dost een kans krijgt van de Oranje-bondscoach.

De spits van VfL Wolfsburg was dit kalenderjaar dertien keer trefzeker in tien officiële wedstrijden, waardoor Hiddink eigenlijk niet om hem heen kan. En aangezien Robin van Persie geblesseerd is, nemen de kansen voor Dost toe. Klaas-Jan Huntelaar, die zich gisteren liet zien met twee doelpunten op bezoek bij Real Madrid, Luuk de Jong, Jeremain Lens en Ricky van Wolfswinkel lijken zijn concurrenten.

Blik op De Kuip

Vandaag ook volop nieuws rondom Feyenoord. De Rotterdammers gaan tijdens een persconferentie uitleggen hoe het nu verder moet met de stadionkwestie, nadat eerder deze week bekend werd dat de gesprekken met bouwbedrijf BAM over de vernieuwbouw van De Kuip zijn gestaakt.

Is er al een plan B? Blijft vernieuwbouw de beste optie, of overweegt Feyenoord opnieuw een fonkelnieuw stadion te bouwen? We volgen het vandaag op de voet!

Robben en Van der Wiel in Champions League

Arjen Robben moet met Bayern München vol aan de bak om zich ten koste van Shakhtar Donetsk te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Drie weken geleden in Oekraïne kwam een zeer pover Bayern niet verder dan 0-0, waardoor Shakhtar hoopt op een stunt.

Ook bij de andere Champions League-kraker van vanavond is er Nederlandse invloed. Gregory van der Wiel gaat met Paris Saint-Germain op bezoek bij Chelsea. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 1-1.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

VI Premium

Op VI Premium lees je vandaag de eerste verhalen uit VI nummer 11. Op Premium vandaag onder meer een interview met Maarten Fontein over de Chinese soap bij ADO Den Haag.

Ook uitgebreid aandacht voor Louis van Gaal, die maandag met Manchester United werd uitgeschakeld in het FA Cup-toernooi. Alleen plaatsing voor de Champions League lijkt de manager nog te kunnen redden.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 11 maart in... 2013

Exact twee jaar geleden brachten wij op VI.nl de primeur van het nieuws dat Ronald Koeman op de shortlist stond van Manchester City. Koeman werd uiteindelijk niet de nieuwe manager van The Citizens, dat als opvolger van Roberto Mancini voor Manuel Pellegrini opteerde. Ruim een jaar na dato kreeg Koeman alsnog zijn overstap naar het walhalla van het voetbal. Met Southampton is de ex-coach van Ajax, Feyenoord en PSV uitdager van de top.

Jarig

Didier Drogba - Chelsea (1978)
Kamohelo Mokotjo - FC Twente (1991)
Fábio Coentrão - Real Madrid (1988)
Albert Luque - oud-voetballer Ajax, trainer l'Hospitalet (1978)
Servet Çetin - Turks international (1981)
Tomasz Rzasa - ex-speler Feyenoord (1973)
Thomas Gravesen - ex-international Denemarken (1976)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.