Simeone: 'Elleboogstoot van Sergio Ramos was onbedoeld'

Het spel van Atlético Madrid na rust tijdens het thuisduel met Real Madrid (0-0) zorgde voor tevredenheid bij Diego Simeone, die Sergio Ramos niets kwalijk nam. De trainer ziet geen duidelijke favoriet voor het halen van de halve finale van de Champions League.

'Ik ben vooral blij hoe mijn team zich verbeterd heeft in de tweede helft', reageerde Simeone na het duel in Estadio Vicente Calderón. 'Er is nog helemaal niets gespeeld na de deze heenwedstrijd. We spelen tegen een erg sterke tegenstander en kijken uit naar de return. Alles is nog open.'

Na afloop van de wedstrijd ging het vooral over de elleboogstoot van Sergio Ramos richting Mario Manduzkic, die zich met een bloedende hoofdwond aan de zijlijn moest laten behandelen. 'Maar de overtreding was onbedoeld', stelde Simeone. 'Mandzukic is een dappere speler en kon gelukkig door.'

'Beide ploegen kregen echter flinke tegenvallers te verwerken', refereerde de Argentijn aan de schorsingen voor Mario Suárez (Atlético Madrid) en Marcelo (Real Madrid). Diego Godín liet weten dat hij blij is dat Marcelo er volgende week niet bij is aan de kant van De Koninklijke. 'Iedere topspeler die ontbreekt is goed nieuws voor ons.'

Vechten
Over de elleboogstoot van Sergio Ramos had hij een andere mening dan zijn trainer. 'Die overtreding maakte mij van streek, maar het gebeurt in een wedstrijd en daar blijft het ook bij. Het is aan de scheidsrechter om te beslissen of er een gele kaart moet worden gegeven of niet.'

Het doelpuntloze gelijkspel zorgde voor tevredenheid bij Godín. 'Het is goed dat als je niet wint, je ook geen doelpunten incasseert. Na rust speelden we veel beter en waren we nog dicht bij een treffer. We wilden ook erg graag winnen. Ik denk dat de kansen voor beide teams om de halve finale te halen gelijk zijn. We zullen er keihard voor vechten.'

Woensdag 22 april staan Real Madrid en Atlético Madrid in Estadio Santiago Bernabéu opnieuw tegenover elkaar. Het is de achtste ontmoeting tussen beide clubs uit de Spaanse hoofdstad dit seizoen. Atlético verloor deze jaargang nog geen enkele ontmoeting met Real.