Ancelotti baalt van remise: 'Voor rust waren we fantastisch'

Reacties

Hoewel Real Madrid dinsdagavond op bezoek bij rivaal Atlético Madrid mede dankzij uitermate goed keeperswerk van Jan Oblak in de kwartfinale van de Champions League bleef steken op een 0-0 gelijkspel, houden trainer Carlo Ancelotti en aanvoerder Iker Casillas voldoende vertrouwen op een halve finaleplek.

Ancelotti baalt van remise: 'Voor rust waren we fantastisch'

De confrontatie in Vicente Calderón was al de zevende Madrileense derby van dit seizoen en ook de zevende sinds de Champions League-finale van vorig seizoen. In tegenstelling tot die 4-1 zege (na verlenging) waarmee Real La Decima binnenhaalde, werd er sindsdien niet meer gewonnen. In de zeven daaropvolgende stadsderby's won Atlético vier keer en werd het vanavond voor de derde keer gelijk.

Toch is die reeks voor Ancelotti geen reden niet te geloven in een goede afloop. 'Natuurlijk is dit niet zo'n goed resultaat, al is het weer wel de best denkbare uitslag van de slechte resultaten', erkende hij na afloop enigszins cryptisch. 'Maar ik denk dat we meer verdienden. Zeker in de eerste helft waren we fantastisch, alleen de afronding liet te wensen over. Maar toch: als we dit niveau in de thuiswedstrijd herhalen, gaan we het halen.'

Volgens de ervaren Italiaan lag het niet alleen aan zijn aanvallers dat er niet gescoord werd. 'Atlético is en blijft zeker in verdedigend opzicht een van de beste teams ter wereld. En Oblak was geweldig', vulde hij aan over de Sloveense goalie.

Ook Casillas haalde Oblak aan. 'Hij was de held van vanavond', oordeelde hij over zijn collega-doelman. 'We verdienden inderdaad meer. Maar ook nu is alles nog mogelijk. Zeker omdat we thuis spelen is ons vertrouwen groot.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.