B-ploeg Galatasaray met schrik vrij in Turkse bekerstrijd

Reacties

Galatasaray heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de finale in de strijd om de Turkse beker. De return tegen Sivasspor (2-1 verlies) leek een formaliteit, maar werd dat niet voor de club van Wesley Sneijder.

B-ploeg Galatasaray met schrik vrij in Turkse bekerstrijd

Sneijder had zijn werk al gedaan in de heenwedstrijd (4-1) met een doelpunt en een assist, dus werd hij dinsdag samen met een paar andere sterkhouders aan de kant gehouden. Koploper Galatasaray speelt zondag immers de topper tegen Besiktas, van groot belang met het oog op het kampioenschap.

Voor deze bekerwedstrijd had trainer Hamza Hamzaoglu zijn opstelling dus flink gewijzigd. Zo werd onder anderen Goran Pandev (foto) onder het stof vandaan gehaald. De topscorer aller tijden van Macedonië mocht weer eens in de basis starten, na slechts drie invalbeurten in de Süper Lig dit kalenderjaar.

Maar Sivasspor, een middenmoter in de competitie, bleek toch iets te sterk voor het liefdadigheidswerk van Hamzaoglu. Batuhan Karadeniz maakte het Galatasaray in de tweede helft ineens flink benauwd met twee treffers kort achter elkaar. Met nog ruim een kwartier op de klok wankelde de B-ploeg ineens, totdat Emre Colak een penalty benutte (2-1).

In de finale (3 juni) treft Galatasaray de winnaar van de tweekamp Fenerbahçe - Bursaspor. De ploeg van Dirk Kuijt won het uitduel al met 2-1, donderdag is de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.