Besiktas vervolgt slechte reeks en haakt af in titelrace

Reacties

Besiktas is kansloos geworden in de Turkse titelstrijd omdat de club uit Istanbul voor de derde keer op rij niet wist te winnen. Door met 0-1 te verliezen van Konyaspor kan de ploeg van Slaven Bilic koploper Galatasaray, dat zondag nota bene de tegenstander is, niet meer achterhalen.

Besiktas vervolgt slechte reeks en haakt af in titelrace

Lang leek Besiktas, dat zonder de geblesseerde Oguzhan Özyakup aantrad, in eigen huis af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de slotfase zorgde Gabriel Torje namens Konyaspor echter voor de beslissing door het enige doelpunt voor zijn rekening te nemen. Hij draaide een corner in, waarbij doelman Günay Güvenc allesbehalve vrijuit ging.

Door de verliespartij heeft Besiktas zeven punten minder dan Galatasaray, dat zondag gastheer is in de onderlinge strijd. De werkgever van Wesley Sneijder kan dan tegen Besiktas een nieuwe stap richting de titel zetten. Het verschil met het Fenerbahçe van Dirk Kuijt is drie punten, al is het onderlinge resultaat in het voordeel van de nummer twee.

Besiktas heeft het volledig aan zichzelf te wijten dat de titelrace voorbij is. Voorafgaand aan de nederlaag van vanavond werd twee keer met 1-1 gelijkgespeeld tegen Gaziantepspor en Akhisarspor. De huidige derde stek geeft zodoende geen recht op Champions League-voetbal volgend seizoen. De nummer één gaat direct het lucratieve toernooi in en de nummer twee plaatst zich voor de voorronde.

Dubieus
De goal van Konyaspor paste overigens prima in het patroon van de 32ste speelronde in Turkije. Zowel Fenerbahçe als Galatasaray won door dubieus handelende keepers, al werd door de betrokkenen iedere link met matchfixing weggewoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.