Jubilaris Sneijder gelukkig na 'dubieuze' treffer

Reacties

Matchwinner Wesley Sneijder was dolgelukkig nadat Galatasaray in het thuisduel met Gençlerbirligi (1-0) de titelkoers voortzette, maar de treffer van de geboren Utrechter zorgde wel voor ophef in Turkije.

Jubilaris Sneijder gelukkig na 'dubieuze' treffer

'Het was een geweldige avond voor ons. Iedereen wil Galatasaray verslaan, dat merk je aan alles. Maar wij willen ook de laatste twee wedstrijden winnen. Het is aan ons om dat te bewerkstelligen', aldus Sneijder tegenover het Turkse Fanatik.

Dankzij het dertiende officiële treffer van Sneijder in dit seizoen boekte de Turkse koploper alweer de vijfde competitiezege op rij. 'Ik ben heel blij met mijn doelpunt, maar nog veel gelukkiger met de drie punten. En dat in mijn honderdste officiële wedstrijd', zei de spelmaker van de Turkse topclub en Oranje tot slot.

Matchfixing
Sneijder kwam in januari 2013 over van Internazionale en maakte in zijn honderdste duel alweer zijn 34ste goal, al was de meest opvallende rol bij die treffer voor Ferhat Kaplan. De doelman van Gençlerbirligi ging niet vrijuit en werd op social media zelfs beschuldigd van matchfixing. Volgens ploeggenoot Moestafa El Kabir onzin. 'Ik vertrouw mijn ploeggenoten voor duizend procent', laat de voormalige aanvaller van NEC weten via Twitter.

De zege op Gençlerbirligi van Sneijder en consorten betekent dat het Fenerbahçe van Dirk Kuijt (zes punten minder) en Besiktas (zeven punten, volgende week de tegenstander) later dit weekend moeten winnen om de titelstrijd tijdens de laatste twee speelronden nog spannend te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.