Titel lonkt voor Galatasaray nu ook Besiktas uitglijdt

Besiktas lijkt na zijn tweede misstap op rij uitgespeeld in de Turkse titelstrijd. Bij Akhisar Belediyespor bleef de club steken op een gelijkspel (1-1) in de Süper Lig.

Akhisar Belediyespor speelde eigenlijk helemaal nergens meer om, maar kreeg met name voor rust alle ruimte van de titelkandidaat om het thuispubliek nog wat moois voor te schotelen in zijn een na laatste thuiswedstrijd. Mehmet Akyuz maakte na een kwartier de openingstreffer.

Pas na rust ging er bij de bezoekers een tandje bij. Demba Ba (foto) maakte al snel gelijk, waarna Besiktas nog ruim 35 minuten had om het duel naar zich toe te trekken. Het regende echter gele kaarten (negen in totaal), maar treffers kwamen er niet meer.

Wesley Sneijder lijkt met koploper Galatasaray nu een concurrent af te schudden, want Besiktas (derde) staat met nog drie duels te gaan vier punten achter op zijn ploeg. En nummer twee Fenerbahçe (tweede met drie punten minder) knoeide met Dirk Kuijt al tegen Kayseri Erciyesspor (1-1), waardoor Galatasaray na zijn overwinning op Mersin (0-1) uitstekende zaken deed.