Besiktas laat peperdure punten liggen in titelrace

Besiktas heeft door een 1-1 gelijkspel in het thuisduel met Gaziantepspor kostbare punten verloren in de race om de titel. Het duel werd ontsierd door vele overtredingen en een stortvloed aan gele kaarten. Door de remise staat de ploeg uit Istanbul derde in plaats van aan kop.

Besiktas begon voortvarend aan het duel: José Sosa (foto) schoot in de zevende minuut een vrije trap binnen. Hierdoor ontbrandde het duel met diverse kansen over en weer. Ondanks die mogelijkheden duurde het tot de 42ste minuut voordat John Chibuike 1-1 maakte. Uit een rommelige situatie op de rand van het zestienmetergebied kreeg de Nigeriaan de bal voor zijn voeten. Hij twijfelde vervolgens niet en zette Gaziantepspor naast Besiktas.

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd nauwelijks: veel overtredingen en twee ploegen die vol op de aanval speelden. Het vruchteloze slotoffensief van Besiktas kwam uiteindelijk te laat, waardoor puntenverlies niet kon worden voorkomen. Zelfs de rode kaart, na een tweede gele prent in de laatste minuten, van doelpuntenmaker Chibuike kon daar niets aan veranderen. In de slotseconde kroop de ploeg van trainer Slaven Bilic zelfs nog door het oog van de naald, de bal belandde na een snelle counter tegen de paal.

Door het duel, waarin uiteindelijk liefst elf gele kaarten werden gegeven, verzuimde Besiktas naast Galatasaray aan kop te komen. De ploeg van Wesley Sneijder staat nog alleen bovenaan, op één punt gevolgd door Fenerbahçe. Besiktas blijft derde met twee punten achterstand op de koploper. Tijdens de voorlaatste speelronde op 24 mei gaat Besiktas nog op bezoek bij Galatasaray, waardoor een bloedstollende ontknoping in Turkije lonkt.