Duur puntenverlies Fenerbahçe thuis tegen hekkensluiter

In de strijd om het Turkse kampioenschap heeft Fenerbahçe een misstap begaan. Thuis tegen Kayseri Erciyesspor kwam de ploeg van trainer Ismail Kartal niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Na de nipte overwinning van koploper Galatasaray dinsdag op bezoek bij Mersin İdmanyurdu (0-1) wist Fenerbahçe - waar Dirk Kuijt alleen de eerste helft meedeed - wat er te doen stond. De start was ook goed, want al in de tweede minuut zorgde Egemen Korkmaz voor de voorsprong.

Maar de hekkensluiter van de Süper Lig toonde veerkracht: vier minuten later trok Jacques Zoua de stand al gelijk. Bij de bezoekers had Murat Yildirim (ex-Ajax) een basisplaats, terwijl Royston Drenthe ontbrak. Kayseri Erciyesspor hield stand, want het bleef 1-1 in Istanbul.

Fenerbahçe heeft door het puntenverlies nu 67 punten uit 31 duels, drie minder dan koploper Galatasaray. Besiktas heeft twee punten minder, maar nog een wedstrijd te goed.