Blind redt in extremis punt voor Manchester United

Reacties

Manchester United is zondag bij West Ham United goed weggekomen. Daley Blind bezorgde de ploeg van Louis van Gaal in de absolute slotfase een punt: 1-1.

Blind redt in extremis punt voor Manchester United

De Londenaren wonnen een paar dagen voor Kerstmis nog met 2-0 van Leicester City, waardoor de ploeg van Sam Allardyce een knappe vierde plaats – op één punt van Van Gaal en co – bezette. Sinds Tweede Kerstdag werd tot zondag echter alleen nog gewonnen van Hull City.The Hammers duikelden zodoende naar de achtste plaats van de ranglijst.

Op Upton Park, waar Van Gaal basisplaatsen had voor zowel Daley Blind als Robin van Persie, leek West Ham zondag lang op weg naar een terechte overwinning. Met name Enner Valencia had voor rust al kansen om de score te openen, maar hij stuitte op keeper David de Gea. Aan de andere kant viel Van Persie vooral op door een actie waarbij hij tegenstander James Tomkins met de arm in het gezicht raakte. Hij ontsnapte evenwel aan een kaart.

Voorsprong
Kort na de pauze zorgde Cheikhou Kouyaté met een fraaie actie alsnog voor de voorsprong. Hij kreeg na een corner alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen, te controleren en uit de draai binnen te schieten. In de persoon van Radamel Falcao kregen The Red Devils nog een enorme kans op de 1-1, maar de Colombiaan raakte de bal volkomen verkeerd, waardoor het 1-0 leek te blijven.

Dat was echter buiten Blind gerekend. Hij kreeg de bal in de extra tijd plotseling voor zijn voeten en volleerde knap raak. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg een niet bepaald verdiend punt, waardoor nummer vier United – waar Luke Shaw na de 1-1 nog een rode kaart kreeg – het Southampton van Ronald Koeman een punt boven zich moet dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.