Koeman in extra tijd toch langs Fer

Southampton heeft in de slotfase een belangrijke zege gegrepen tegen Queens Park Rangers. Sadio Mané was goud waard voor de ploeg van manager Ronald Koeman: 0-1.

Het uitduel met QPR, waar Leroy Fer de hele wedstrijd speelde, leek de ideale mogelijkheid voor Southampton om weer vertrouwen te tanken. De afgelopen twee wedstrijden - 2-3 tegen Crystal Palace en 0-1 tegen Swansea City - leverden namelijk nederlagen op.

Voor rust leek het nog een kwestie van tijd voordat The Saints op voorsprong zouden komen. José Fonte raakte de lat en ook aanvaller Sadio Mané zorgde voor veel dreiging. Treffers bleven echter lange tijd uit voor Southampton en dus begon de tijd steeds meer te dringen. In de derde minuut van de extra tijd kwam eindelijk de verlossende treffer voor de ploeg van Koeman, Mané was de gevierde man: 0-1.

QPR dacht vervolgens nog de 1-1 te maken, maar dit doelpunt van Charlie Austin werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding op doelman Fraser Forster. Dankzij de overwinning blijft Southampton, waar Eljero Elia tachtig minuten speelde, meedoen in de top van de Premier League. The Saints staan derde en hebben een voorsprong van twee punten op Manchester United. De ploeg van Louis van Gaal komt zondag in actie tegen West Ham United. QPR blijft negentiende staan.

Targett
Koeman kreeg in de 26ste minuut een tegenvaller te verwerken toen linksback Matt Targett op een brancard het veld moest verlaten. Hij liep een hoofdwond op en wordt nader onderzocht in het ziekenhuis.