Koeman 'lekker op vakantie', Fanni wil Zlatan meppen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koeman 'lekker op vakantie', Fanni wil Zlatan meppen

'Ik moet hem bedanken, mijn baan is inderdaad lekker makkelijk. Daarom ben ik hier ook, om lekker vakantie te vieren'
• Verderop in deze In de Kantlijn kunt u lezen hoe voormalig Southampton-manager Mauricio Pochettino niet zo onder de indruk is van zijn opvolger Ronald Koeman, maar hier leest u alvast de gevatte reactie van onze landgenoot op de opmerking dat Koeman niet zo veel heeft hoeven sleutelen. De manager voegde daaraan wel snel toe dat het uiteraard een grapje was.

'Ik heb hem vaak genoeg een stomp willen verkopen'
Rod Fanni, verdediger van Qlympique Marseille, reageert tegenover France Football op het gedrag van Zlatan Ibrahimovic. De PSG-vedette haalt vaak het bloed onder iedereens nagels vandaan. Zo ook bij Fanni.

'En waar moet ik dan spelen, in een aanval die bestaat uit Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar?'
• Al zo'n beetje een jaar lang, als het niet langer is, wordt Marco Reus in verband gebracht met Barcelona. Een overgang naar de Spaanse grootmacht ziet de vedette van Borussia Dortmund evenwel niet echt zitten.

'Southampton heeft dit seizoen tachtig miljoen geïnvesteerd, terwijl ze al een winnend team hadden. Toen ik in januari 2013 arriveerde, had Southampton de meeste tegengoals in de Premier League.'
• De prestaties van Southampton verbazen dit seizoen vriend en vijand, maar Mauricio Pochettino, de voorganger van Ronald Koeman, is niet onder de indruk. 'Wij moesten jonge spelers inpassen en werden achtste. Het is altijd makkelijk om een elftal in vorm over te nemen, zoals Koeman deed.'

Ronald Koeman zelf deed ook van zich spreken. Hij reageerde met een scherp citaat toen hem gevraagd werd naar de mayonaise die Southampton serveert bij de patat.

William Favoni slaat met een schitterend schot van afstand namens Capivariano toe tegen São Paulo.

• Nog meer mooie treffers vanuit Zuid-Amerika. José Capdevila schiet vanaf eigen helft raak voor Bolivár.

• Om de reeks fraaie doelpunten uit Zuid-Amerika af te sluiten: deze spectaculaire omhaal van João Pedro Kaefer Lock mag er ook best wezen.

• Door een file moest de aftrap van de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Dordrecht met een kwartier uitgesteld worden, maar ook PSV-spits Luuk de Jong trof het niet in het verkeer.

 'Misschien zijn er problemen tussen Dortmund en Raiola. Maar er zijn sowieso geen problemen tussen de club en Mkhitaryan.'
• Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke reageert geprikkeld op de suggestie van makelaar Mino Raiola dat zijn cliënt Henrikh Mkhitaryan graag weg wil bij zijn huidige club. (Kicker)

Stefan de Vrij is jarig, en dat is ook enkele ploeggenoten niet ontgaan. Felipe Anderson deed zelfs de moeite de gelukwens over te brengen in het Nederlands. Overigens hoefde hij die vertaalslag niet te maken met zijn andere felicitatie, die de Braziliaan via Twitter naar buiten bracht voor Neymar…

• Het idee was leuk en opwindend, maar de nederlaag tegen tien man van PSV zette een streep door de plannen. Op initiatief van trainer Robert Maaskant werd de actie van de seksshop Pabo woensdag afgeblazen. Het verrassingspakket met onder meer lingerie, aangeboden door twee schaars geklede modellen, bleef onaangeroerd. ‘Er zijn nu andere dingen belangrijker’, aldus de coach. Graeme Rutjes, technisch directeur bij NAC, laat zien wat dat is…  

'Ik weigerde toen bewust te fluiten bij overtredingen op Robben. Dat is het spel met iemand van 17, daarmee bereid je een talent voor op het voetballeven. Dat proces maakt Memphis nu ook mee.'
Guus Hiddink ziet Memphis Depay graag de lessen krijgen die hij Arjen Robben gaf in zijn tijd bij PSV om de stappen te kunnen zetten van talent naar topper (Helden).

'Gonzalo Higuaín is een van de beste spitsen ter wereld.'
• Napoli-coach Rafa Benítez is bijzonder gelukkig met zijn Argentijnse aanvaller, die woensdag de matchwinner werd tegen Internazionale. De Spanjaard heeft vergelijkingsmateriaal. Hij werkte met onder anderen Fernando Torres, Samuel Eto'o en Raúl.

Willem II kampt donderdagochtend met een stroomuitval, weten we dankzij het twitteraccount van de Tilburgse club. Telefoontjes naar de Tilburgse Eredivisionist blijven voorlopig onbeantwoord.

• We blijven even in Tilburg. Als je wil mopperen op Samuel Armenteros die tegen FC Utrecht een grote kans miste, dan is het misschien wel aardig te zien hoe Zé Roberto met zijn kans omgaat.

Kevin De Bruyne is de man in vorm bij VfL Wolfsburg, maar hij heeft ook een andere kant die naar buiten komt als het allemaal net iets minder loopt. De ballenjongen van Eintracht Frankfurt heeft dat ondervonden. 'Give me the ball, you motherfucker!', beet De Bruyne de treuzelende jongen toe bij een 1-0 achterstand. De international, die overigens wel de 1-1 maakte, is allerminst de enige Belg die het aan de stok heeft gehad met ballenjongens. Herinneren we ons nog Eden Hazard ruim een jaar geleden tijdens Swansea City-Chelsea?

'Hij had een arrogantie, een zekere autoriteit al over zich toen hij negentien was. Zo wilde onze coach Theo Verlangen absoluut geen mayonaise zien bij de maaltijd voor de wedstrijd. Maar Ronald pakte een paar frietjes, doopte die in de mayonaise en wilde die in zijn mond stoppen. Toen zei de trainer: ''Als je dat doet, kost je dat 500 gulden. Waarop Koeman de friet in zijn mond stopte en zei: ''Maak er maar duizend van.'''
Rob McDonald lepelt een anekdote op uit zijn tijd als speler van FC Groningen begin jaren tachtig, toen de huidige Southampton-manager Ronald Koeman nog een babyface had met sproeten (BBC).

• 'PROVOCEREN!', luidde het devies bij SC Heerenveen voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Hoe we dat weten? Dit schrijven werd gesignaleerd op het veld. En dat was de basis voor het succes. De Friezen wezen de Rotterdammers terug (3-1).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.