Tottenham slaat ook tijdens stadsderby in slotfase toe

Tottenham Hotspur heeft in de derby tegen Arsenal een dubbelslag geslagen. The Spurs wonnen met 2-1 en klimmen over de rivaal heen op de ranglijst. Harry Kane was de gevierde man bij Tottenham.

Tottenham had op het eigen White Hart Lane de gehele wedstrijd het betere veldspel, maar voor rust deerde dat Arsenal weinig. De thuisploeg werd namelijk nauwelijks gevaarlijk, terwijl Arsenal via Mesut Özil al in de elfde minuut op voorsprong was gekomen. De Duitser stond aan het einde van een fraaie aanval, maar mocht van geluk spreken dat zijn treffer niet werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de hervatting voerden The Spurs de druk steeds meer op. In de 56ste minuut leverde dat de gelijkmaker op. Doelman David Ospina kon aanvankelijk nog redding brengen toen een corner van Christian Eriksen verlengd werd, maar op de rebound van Harry Kane (foto) was hij kansloos. Tottenham ging vervolgens op jacht naar meer en niet voor het eerst dit seizoen - alleen Eriksen maakte in de laatste vijf minuten al drie keer het winnende doelpunt - sloeg de ploeg van manager Mauricio Pochettino in de slotfase toe.

Een voorzet van Nabil Bentaleb werd op geweldige wijze in het doel gekopt door Kane: 2-1. Dankzij deze overwinning klimt Tottenham over rivaal Arsenal heen op de ranglijst. Het deelt nu de derde plaats met het Manchester United van manager Louis van Gaal, terwijl Arsenal op gelijke hoogte staat met Southampton. De ploeg van trainer Ronald Koeman staat vijfde, maar komt net als United later dit weekeinde nog in actie.