Van Persie voor honderdste keer in shirt Manchester United

Reacties

Robin van Persie bereikt zondag in het uitduel met West Ham United een mijlpaal bij Manchester United. De aanvaller draagt op Upton Park voor de honderdste keer het shirt van de Mancunians.

Van Persie voor honderdste keer in shirt Manchester United

Van Persie maakte op 20 augustus 2012 zijn debuut voor Manchester United, in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Everton in de Premier League. Daarna volgden nog tachtig duels in de Engelse topklasse, zes in de bekertoernooien, twaalf in Europees verband en één om de Community Shield.

Van Persie maakte in zijn eerdere 99 officiële duels voor United 57 doelpunten, een gemiddelde van 0,58 goals per duel. Het duel met West Ham betekent ook het 275ste optreden van de Oranje-international in de Premier League. Behalve de tachtig competitieduels namens de Mancunians speelde Van Persie eerder 194 duels met Arsenal in de Premier League. Van Persie maakte 143 goals in zijn 274 PL-duels tot zondag.

United-manager Louis van Gaal kiest vanaf 17.15 uur op bezoek bij West Ham voor een 4-4-2-formatie, waarin Daley Blind samen met Adnan Januzaj, Ángel Di María en Wayne Rooney het aanvallend ingestelde middenveld vormt achter spitsen Radamel Falcao en Van Persie.

De volledige opstelling: De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Shaw; Blind, Rooney, Di Maria, Januzaj; Van Persie, Falcao.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.