Ziekenboeg Manchester United loopt gestaag leeg

Reacties

Louis van Gaal kan zondag in de uitwedstrijd tegen West Ham United tot zijn grote genoegen over een vrijwel fitte selectie beschikken. Ook is de manager van Manchester United tevreden over de vooruitgang die zijn ploeg heeft geboekt.

Ziekenboeg Manchester United loopt gestaag leeg

United werd eerder dit seizoen nog geteisterd door een enorme blessuregolf, maar op Michael Carrick (kuitblessure) na kan Van Gaal tegen West Ham op al zijn spelers beroep doen. Verdediger Jonny Evans en linkshalf Ashley Young zijn hersteld van de blessures die hen de afgelopen week tegen Leicester City (3-1) en de FA Cup-replay tegen Cambridge United (3-0) aan de kant hielden.

En het zou Van Gaal niet verbazen als de ziekenboeg sneller dan verwacht helemaal leeg is, want met Carrick – die oorspronkelijk tot eind februari aan de kant zou staan – gaat het volgens de voormalige Oranje-bondscoach alweer de goede kant op. 'Ik denk dat hij snel zal terugkeren, misschien wel sneller dan verwacht. Maar dat is natuurlijk nog even afwachten.'

Tactiek
Van Gaal ging vrijdag tijdens de persconferentie ook nog maar eens in op de discussie die er de laatste weken gaande was over het armoedige aanvalsspel van United. De afgelopen twee duels met Leicester en Cambridge scoorden The Red Devils in een 4-4-2-formatie weer zes keer. Door het 3-5-2-systeem overboord te gooien lijkt het lek boven te zijn bij de nummer drie van de Premier League.

'Maar het gaat er niet om of je met of zonder vleugelspelers speelt, of met drie of vier verdedigers. De voetbalfilosofie bepaalt de attractiviteit', doceerde Van Gaal tijdens de persconferentie. 'Natuurlijk, we hadden beter kunnen spelen in balbezit, we leden te vaak onnodig balverlies. Maar zowel de defensieve als de offensieve organisatie is erg goed. Ik denk niet dat we erg slecht hebben gespeeld. We kunnen nog beter worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.