Vergevingsgezinde Van Gaal ziet gouden kans op FA Cup

Reacties

Natuurlijk voelt Louis van Gaal de druk om met Manchester United niet het volgende aansprekende slachtoffer te worden in de strijd om de FA Cup. Toch ziet de manager volop kans voor glorie in het belangrijkste bekertoernooi van Engeland.

Vergevingsgezinde Van Gaal ziet gouden kans op FA Cup

Van Gaal herhaalde voor de replay tegen Cambridge United – anderhalve week geleden bleef het bij de club uit League Two 0-0 – zijn betoog, waarin hij meent dat zijn ploeg alles te verliezen heeft tegen de underdog. Volgens Van Gaal krijgt de kleinere ploeg altijd de voorkeur. 'Ook jullie van de media doen dat onbewust, en dat is menselijk. Ik vergeef het jullie', aldus Van Gaal over de symphatie voor de underdog.

Het belang van het bekerduel is groot voor Van Gaal, omdat geduchte concurrenten als Chelsea en Manchester City vorige week de vierde ronde niet overleefden na confrontaties met clubs van een lager niveau.

'Het was beter geweest als we deze wedstrijd niet hadden gehad, omdat we het dan al in Cambridge hadden afgemaakt. Maar ondanks alle kritiek die we hebben gekregen van de pers zijn wij nog in de strijd om de FA Cup en voor veel andere teams geldt dat niet. Ik ben dus blij dat we deze wedstrijd kunnen spelen', aldus Van Gaal.

De manager wil zijn club na meer dan een decennium graag weer aan de belangrijkste Engelse beker helpen. 'Manchester United heeft al elf jaar de FA Cup niet meer gewonnen, dus het beste team wint niet altijd. Het is vaak de underdog en dat is ook direct onze waarschuwing voor het duel met Cambridge. Het wordt niet makkelijk, maar onze kansen op de hoofdprijs zijn beter nu veel potentiële winnaars eruit liggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.