United op herhaling na blamage bij vierdeklasser

Manchester United heeft zich geblameerd op bezoek bij Cambridge United. De ploeg van manager Louis van Gaal kwam, met Daley Blind in de basis en Robin van Persie als invaller, niet verder dan 0-0 tegen de vierdeklasser. Een replay op Old Trafford moet de beslissing brengen in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi.

Cambridge toonde vanaf het eerste fluitsignaal geen enkel ontzag voor United, want de eerste drie mogelijkheden van de wedstrijd waren allemaal voor de thuisclub. In de zevende minuut zorgde Tom Elliott uit een vrije trap van Ryan Donaldson voor het eerste gevaar voor het doel van David De Gea.

Vijf minuten later volgde er opnieuw een mogelijkheid, dit keer uit een hoekschop van Donaldson. Liam Hughes probeerde het met een volley, maar United kwam opnieuw goed weg. De bezoekers leken de wedstrijd steeds beter onder controle te krijgen. Na een half uur was Cambridge echter voor het doel van De Gea dicht bij 1-0.

Via het hoofd van Josh Coulson belandde de bal eindelijk op het dak van het doel, waardoor Van Gaal opgelucht adem kon halen. De United-manager was voor deze wedstrijd afgestapt van zijn 5-3-2-systeem, maar ook met de 4-4-2-formatie werd weinig indruk gemaakt. De bezoekers schoven de bal rond, zonder dat het uitgespeelde kansen opleverde.

Sterker nog, ruim een uur hoefde doelman Chris Dunn van de thuisclub niet in actie te komen. Pas in de 62ste minuut moest hij eindelijk aan de bak. Een van richting veranderd schot van Radamel Falcao tikte de keeper over het doel. De eerste kans van United bleek het startsein voor een belegering.

Cambridge kwam er in het laatste half uur niet meer uit, maar hield achterin stand. In de 67ste minuut besloot Van Gaal de van een enkelblessure herstelde Van Persie binnen de lijnen te brengen en vier minuten later al was de invaller gevaarlijk. Het schot ging echter hard naast en over. Veel dichter bij een treffer kwam United niet, waardoor de wedstrijd doelpuntloos bleef en beide ploegen op herhaling moeten.