Manager Money let op de kleintjes tegen United

Reacties

Shirtjes ruilen mag, maar wel tegen betaling. Dat stelt Richard Money, de manager van Cambridge United, in aanloop naar het FA Cup-duel van vrijdagavond met het grote Manchester United.

Manager Money let op de kleintjes tegen United

Money doet zijn naam in ieder geval eer aan met zijn aankondiging dat het uitwisselen van een tricot na afloop van het duel met United de spelers geld gaat kosten, ruim vijftig euro per shirt. Dat betaal je namelijk in de fanshop voor een shirt van de League Two-club.

Voor de voetballers van Cambridge United is het geen dagelijkse kost om het op te nemen tegen spelers als Wayne Rooney, Robin van Persie en Radamel Falcao. En dan is het originele wedstrijdshirt een prachtig aandenken aan een waarschijnlijk once in a lifetime-belevenis. Regelmatig zie je bij dit soort wedstrijden dat de spelers tijdens de wedstrijd of halverwege het duel op weg naar de kleedkamer al aan de sterren vragen om hun shirt.

Manager Money heeft zijn spelers verboden dat te doen. Reden: in dat geval heeft de speler na de rust geen shirt om in te spelen. Na de wedstrijd is het wel toegestaan, maar dan wel tegen betaling. Tenminste, ervan uitgaande dat de huidige nummer twaalf van de League Two niet gaat stunten tegen United. Een plaats in de volgende ronde levert namelijk een slordige 300 duizend euro op. In dat geval moet een setje nieuwe shirts geen probleem zijn.

Glas wijn
Maar is Cambridge niet in staat om te stunten tegen United, zal de club niet bijspringen. 'We zijn niet vermogend genoeg om zomaar shirtjes weg te geven. Deze club heeft de laatste jaren weten te overleven door vrijgevigheid van anderen', zegt Money in gesprek met The Daily Mail. 'Na afloop is ruilen toegestaan, maar zeker niet in de rust omdat we dan een shirt te kort komen. Maar ik snap het hele fenomeen ook niet van shirts ruilen in de rust. Je ziet het vaak op het allerhoogste niveau. Maar waarom zou een wereldster het shirt van een andere topspeler willen hebben?'

Vrijdagavond nemen Cambridge United en Manchester United het in Cambridge tegen elkaar op in de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. Money zal na afloop in ieder geval geen shirts uitwisselen. Voor de manager van Cambridge zal de avond waarschijnlijk eindigen met een glas wijn en Louis van Gaal als gesprekspartner. Tenminste, dat is de Engelse traditie na afloop van een wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.