Van Gaal gaat zich verweren tegen aanklacht FA

Reacties

Louis van Gaal kan zich niet vinden in de straf die de Engelse voetbalbond (FA) hem wil opleggen naar aanleiding van de uitspraken die de Manchester United-manager deed na afloop van het bekerduel met Cambridge United (0-0).

Van Gaal gaat zich verweren tegen aanklacht FA

Van Gaal zei op 23 januari na de FA Cup-wedstrijd dat 'United alles tegen had', waarmee hij zou hebben gerefereerd aan het optreden van arbiter Chris Foy. Ook zei Van Gaal: 'Met scheidsrechters is het in dit soort wedstrijden altijd hetzelfde verhaal.' De FA legt Van Gaal ten laste dat hij 'vooringenomenheid van de scheidsrechter' heeft gesuggereerd en 'het voetbal in diskrediet heeft gebracht'.

De 63-jarige Amsterdammer is het daar niet mee eens. Hij kondigde vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met West Ham United dat hij de straf van de FA gaat aanvechten. 'Ja, natuurlijk ga ik dat doen. Ik heb niets fout gedaan. In de bijna dertig jaar dat ik al trainer ben, is mij nog nooit een straf opgelegd. Ik heb helemaal niks verkeerds gezegd. Ik zeg nooit iets over de scheidsrechter, nooit.'

'Ik ben niet boos, maar ik ben wel zwaar teleurgesteld. In onze persconferentie had ik al precies hetzelfde gezegd, omdat ik weet dat de underdog altijd in het voordeel is. Ik heb dat vóór en na de wedstrijd gezegd, maar alleen met de achterliggende gedachte dat iedereen de underdog over het algemeen meer gunt. Ik snap er daarom niets van dat de FA mij wil straffen, maar het is niet anders.'

Van Gaal heeft officieel tot 9 februari 19.00 uur Nederlandse tijd om op de beschuldiging van de Engelse voetbalbond te reageren. Er zal een hoorzitting nodig zijn om tot een definitieve uitspraak te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.