Pellegrini zoekt naar sprankeling bij City zonder Touré

Reacties

Manchester City won tegen Hull City (1-1) ook het zesde competitieduel zonder Yaya Touré niet (G5, V1). Manuel Pellegrini maakt zich toch geen zorgen.

Pellegrini zoekt naar sprankeling bij City zonder Touré

Hoe belangrijk Touré voor City is, blijkt vooral als hij er niet is. Met de Ivoriaanse middenvelder in de ploeg won de regerend landskampioen namelijk veertien van de achttien wedstrijden in de Premier League. Toen Touré echter ontbrak tegen Arsenal (2-2) en Burnley (2-2) liep de voetbalmachine van Pellegrini direct spaak.

Dat Touré deelnam aan de Afrika Cup met Ivoorkust, was dan ook bijzonder slecht nieuws voor City. Dat bleek, want er werden in de periode dat hij afwezig was punten verspeeld tegen Everton (1-1), Arsenal (2-0 verlies), Chelsea (1-1) en Hull (1-1). Bovendien schakelde Middlesbrough de miljoenenploeg van Pellegrini uit in het toernooi om de FA Cup.

De achterstand op koploper Chelsea is inmiddels opgelopen tot zeven punten. 'Er wordt veel gesproken over het gemis van Yaya', zei Pellegrini op de clubwebsite. 'Ik heb al vaak gezegd dat hij heel belangrijk voor ons is, maar we hebben genoeg andere creatieve spelers met wie we dit soort wedstrijden kunnen winnen.'

Pellegrini besloot optimistisch. 'We moeten een andere manier van spelen zien te vinden om de sprankeling in ons spel terug te krijgen. Chelsea heeft nu een voorsprong van zeven punten, maar zij kunnen ook wedstrijden verliezen. Wij moeten gewoon onze vorm terugvinden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.