Ivanovic helpt Chelsea in het zadel, gelukkige goal nekt City

Chelsea heeft zeer goede zaken gedaan in de strijd om de titel. In tegenstelling tot directe concurrent Manchester City pakte de koploper wel de volle buit.

Aston Villa - Chelsea 1-2
Chelsea heeft met pijn en moeite drie punten uit het vuur gesleept op bezoek bij Aston Villa. The Villans, met Ron Vlaar en Leandro Bacuna op de bank, kwamen vlak na de rust op gelijke hoogte door een goal van Jores Okore. De Deense verdediger knikte binnen bij de tweede paal na een zeer fraaie actie van Carles Gil bij de achterlijn.

Een schrikmoment voor Chelsea, dat via Eden Hazard na acht minuten al op voorsprong kwam. Niet alleen de gelijkmaker, maar het feit dat manager José Mourinho nooit eerder wist te winnen op Villa Park hield de gemoederen bezig. Toch namen de Londenaren al snel weer het heft in handen. Uit een afvallende bal bepaalde Branislav Ivanovic met links de eindstand in Birmingham: 1-2. De rechtsback van Chelsea bedacht zich geen moment en werkte de bal fraai in de verre bovenhoek.

Chelsea, waar winteraankoop Juan Cuardado in de slotfase zijn debuut maakte, blijft door de nipte zege ruim aan kop in de Premier League. Het was voor de Londense topclub, die vorige week zaterdag nog gelijkspeelde tegen achtervolger Manchester City (1-1), alweer de zeventiende overwinning van dit seizoen.

Manchester City - Hull City 1-1
Een gelukkig doelpunt van David Meyler heeft Manchester City uiteindelijk twee heel dure punten in eigen huis tegen Hull City gekost. De Ierse middenvelder kreeg de bal ineens voor een leeg doel en zette zijn ploeg na ruim een half uur op voorsprong in Manchester. Een bloktackle van verdediger Pablo Zabaleta op het schot van Gastón Ramírez belandde vreemd genoeg tegen de paal, maar in de rebound was doelman Joe Hart volkomen kansloos op de inzet van Meyler: 0-1.

De achterstand was een fikse tegenvaller voor de ploeg van manager Manuel Pellegrini tegen de nummer achttien van de Premier League. City deed verwoede pogingen in eigen huis om de Engelse laagvlieger alsnog over de knie te leggen. Pas in de extra tijd van de wedstrijd deed Manchester City iets terug. Met een schitterende vrije trap bepaalde invaller James Milner na 92 minuten de eindstand in het Etihad Stadium: 1-1.

Manager Manuel Pellegrini moet lijdzaam toekijken hoe zijn ploeg verder achterop raakt in de strijd om het kampioenschap.

Daarmee laat de nummer twee van Engeland zeer dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap. Chelsea loopt na de nipte zege op Aston Villa uit naar een voorsprong van zeven punten, terwijl nummer drie en aartsrivaal Manchester United zondag het gat kan verkleinen tot drie punten indien West Ham United wordt verslagen.