Mourinho zet vraagtekens bij titel Manchester City

Reacties

José Mourinho heeft zijn mediastilte beëindigd om een stevige sneer uit te delen aan concurrent Manchester City. De manager van Chelsea stelt zijn vraagtekens bij het kampioenschap van City vorig seizoen.

Mourinho zet vraagtekens bij titel Manchester City

'Ik denk niet dat een club kampioen moet kunnen worden, als de club tegelijkertijd gestraft wordt voor het verbreken van Financial Fair Play-regels', foeterde Mourinho tegen Sky Sports. Vanwege het schenden van die afspraken kreeg City over vorig seizoen een miljoenenboete van de UEFA en werden de club enkele financiële restricties opgelegd.

Dat vindt Mourinho een halfbakken straf. De manager van Chelsea heeft een helder idee welke maatregelen er getroffen hadden moeten worden: 'Puntenaftrek. Natuurlijk. Hoeveel punten weet ik niet.' City werd vorig seizoen kampioen met twee punten meer dan Liverpool en vier punten voorsprong op Chelsea, dat nu de ranglijst aanvoert met vijf punten méér dan The Citizens.

Miljoenen
'Ik geniet van de uitdagende Engelse competitie, maar het is niet leuk om het op te nemen tegen ploegen die zich niet aan de regels houden', vervolgde Mourinho zijn statement. Zowel Chelsea (Juan Cuadrado) als City (Wilfried Bony) haalde deze maand een speler voor meer dan dertig miljoen euro binnen, maar in tegenstelling tot City stelde Chelsea daar ook miljoeneninkomsten tegenover, door André Schürrle en Ryan Bertrand te verkopen.

Mourinho speelde afgelopen zaterdag thuis met 1-1 gelijk tegen Manchester City. De Portugees baarde opzien door de gebruikelijke persmomenten voor en na de wedstrijd te boycotten. 'Een stilte kan veel lawaai maken', legde hij die beslissing gisteren op cryptische wijze uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.