Everton komt goed weg met punt tegen Liverpool

De 224ste Merseyside derby heeft geen winnaar opgeleverd en daar mocht vooral Everton blij mee zijn. Thuis tegen Liverpool kwamen The Toffees namelijk goed weg (0-0).

Liverpool was de laatste weken de club in vorm, want sinds de 3-0 nederlaag bij Manchester United op 14 december bleef de ploeg van manager Brendan Rodgers ongeslagen in de Premier League. In zeven wedstrijden pakte de club zeventien punten en ook op bezoek bij Everton maakten The Reds aanspraak op de overwinning.

Jordon Ibe, die de onlangs van een blessure teruggekeerde Daniel Sturridge in eerste instantie op de bank hield, was erg gevaarlijk aan de kant van de bezoekers. In de 26ste minuut spatte een schitterend schot van de vleugelaanvaller uiteen op de lat. Na rust bood Ibe (foto) Alberto Moreno een enorme kans, maar deze kwam niet uit met zijn passen.

Ook stuitte Raheem Sterling op doelman Joel, terwijl Steven Gerrard uit een hoekschop op acrobatische wijze net over het doel schoot. Namens de thuisclub was het lang alleen Kevin Mirallas die voor een noemenswaardige doelpoging zorgde, maar de vrije trap van grote afstand van de Belg was geen probleem voor zijn landgenoot Simon Mignolet.

Kort voor tijd redde de doelman van Liverpool echter een punt voor zijn club. Mignolet redde uitstekend op een inzet van Seamus Coleman, die werd vrijgespeeld na een fantastische pass van Ross Barkley. Niet veel later schoot Gerrard aan de andere kant nog naast, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde zoals hij begon: 0-0.