Blatter wil meer vrouwen, excuses van eerlijke Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blatter wil meer vrouwen, excuses van eerlijke Ronaldo

'De voetbalwereld heeft meer vrouwelijke leiders nodig.'
• Aftredend FIFA-voorzitter Sepp Blatter pleit ervoor dat meer vrouwen leidinggevende functies gaan vervullen in het voetbal. De Zwitser ontving deze week tientallen vrouwen in Zürich, voor een workshop over leiderschap. 'Het was een eer om de eerste cursisten te ontmoeten', aldus Blatter. 'Ik vertrouw erop dat deze vrouwen hun doelen bereiken en duizenden anderen zullen inspireren om een carrière in het voetbal na te streven.'

'Ik weet dat ik een klootzak ben, maar dat is wie ik ben.'
• Na een korte mediastilte praat Cristiano Ronaldo weer met de pers. De aanvaller van Real Madrid kent zijn tekortkomingen. Maar ook de mensen die hij te woord moet staan zijn volgens de Portugees niet perfect. 'Weet je waarom ik niet vaak meer praat met jullie? Je bent intelligent toch? Dat zal haast wel, anders heb je deze baan niet. Het komt omdat je vragen niet goed zijn.' (Marca)

• Voetballers zijn soms net kinderen. Zo ook de 35-jarige Robbie Keane, die de assistent-coach van LA Galaxy laat schrikken.

Jovan doesn't get scared easily by keane 😂 @lagalaxy

Een video die is geplaatst door Giovani Dos Santos (@oficialgio) op

• Opvallend nieuws uit Duitsland, waar Melvyn Lorenzen buiten de selectie werd gelaten bij het beloftenteam van Werder Bremen. De reden? Het talent had kort voor het duel met Thüringen een stokbroodje met kaas gegeten. En dat is tegen de strenge voedingsrichtlijnen van Werder in. 'Als club vinden wij het heel belangrijk wat voor voeding onze spelers krijgen', aldus sportief directeur Thomas Eichin.

• FK Drina Zvornik uit Bosnië besloot zijn trainer te ontslaan, maar de manier waarop dat gebeurde ging niet zo netjes. Vladica Petrovic moest het nieuws namelijk via Facebook vernemen. Zijn reactie was kort, maar krachtig: 'Bedankt voor het laten weten!'

'Ze bereiden zich voor alsof ze even in het park een balletje gaan trappen.'
• Arsenal krijgt zondag bezoek van koploper Manchester United, maar de vraag is of de Noord-Londense club zich wel goed voorbereidt op de topper. Analyticus Gary Neville vindt namelijk dat het daar nog weleens aan schort. 'Volgens mij trekken ze erop uit met de gedachte prachtig voetbal te laten zien, en hoe ze iemand gaan poorten of hoe ze fantastisch gaan scoren. Ik zie nooit eens iets anders bij Arsenal.' (Sky Sports)

• Toen er tijdens een persconferentie weer bijna alleen vragen over zijn slechte relatie met Chelsea-manager José Mourinho werden gesteld, was Arsène Wenger het zat. De oefenmeester van Arsenal dreigde de bijeenkomst voortijdig te verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.