Ayew en Pellegrini beloond voor goede Premier League-start

Reacties

Swansea City-aanvaller André Ayew en Manchester City-manager Manuel Pellegrini zijn op basis van hun prestaties in augustus verkozen tot respectievelijk Speler en Manager van de Maand in de Premier League.

Ayew en Pellegrini beloond voor goede Premier League-start

De transfervrij van Olympique Marseille overgekomen Ayew maakte in zijn eerste wedstrijden voor Swansea meteen veel indruk door zowel tegen Chelsea (2-2), Newcastle United (2-0) als Manchester United te scoren (2-1). Bovendien gaf de Ghanese vleugelspits in dat laatste duel ook nog de assist waaruit Bafetimbi Gomis de winnende maakte.

Het zorgt ervoor dat Ayew na Gylfi Sigurdsson pas de tweede Swansea-speler is die de onderscheiding krijgt en na Tony Yeboah, die in de jaren negentig furore maakte voor Leeds United, pas de tweede Ghanees. De Premier League verkoos Ayew boven Gomis, Riyad Mahrez (Leicester City), Chris Smalling (Manchester United) en het City-duo David Silva en Aleksandr Kolarov.

De koploper van de Premier League valt desondanks in de prijzen, want Pellegrini troefde Claudio Ranieri (Leicester City), Alan Pardew (Crystal Palace) en Garry Monk (Swansea) af in de strijd om de maandelijkse trainersonderscheiding dankzij vier overtuigende zeges met City, waaronder die op Chelsea (3-0). Voor de 61-jarige Chileen is het de vierde keer dat hij de prijs in ontvangst mag nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.