Janmaat leidt verlies Newcastle in, comeback Stoke

Een uiterst ongelukkig spelende Daryl Janmaat leidde de 2-0 nederlaag van Newcastle United op bezoek bij Swansea City in. Op White Hart Lane speelden voormalige Eredivisie-spelers een positieve hoofdrol bij Tottenham Hotspur-Stoke City (2-2).

Swansea City - Newcastle United 2-0
Met Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum in de basis begon Newcastle United slecht aan de uitwedstrijd tegen Swansea City. Bafetimbi Gomis zette de thuisploeg in de negende minuut op 1-0. Janmaat hief buitenspel op waardoor de Fransman alleen op doelman Krul af mocht en doel trof.

En daar bleef het niet bij voor de uiterst ongelukkig spelende Janmaat en Newcastle. De rechtsback pakte na ruim een kwartier spelen een gele kaart en in de 41ste minuut kreeg de vleugelverdediger zijn tweede gele prent na een overtreding op Jefferson Montero, waardoor hij moest inrukken.

Het tiental van manager Steve McClaren kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. De van Olympique Marseille overgekomen André Ayew kopte op aangeven van Montero de 2-0 binnen. In een gezapige tweede helft deed enfant terrible Aleksandar Mitrovic nog van zich spreken. De van Anderlecht overgekomen spits had tegen Southampton als invaller slechts luttele seconden nodig om een gele kaart te pakken, in Wales pakte de Serviër twee minuten na zijn entree binnen de lijnen zijn tweede gele kaart van de competitie.

Tottenham Hotspur - Stoke City 2-2
Na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Manchester United ging Tottenham Hotspur tegen een oranje getint Stoke City op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Landgenoten Erik Pieters, Marco van Ginkel en Ibrahim Afellay verschenen aan de aftrap bij The Potters. Recordaankoop Xherdan Shaqiri kwam niet in actie voor de bezoekers, de van Internazionale overgekomen Zwitser was nog geschorst na een rode kaart in een Italiaans bekerduel.

Voormalig Eredivisie-spelers gaven de wedstrijd op White Hart Lane kleur. Op aangeven van ex-Ajacied Christian Eriksen zette Eric Dier Spurs op voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Nacer Chadli de marge. Met Marko Arnautovic was er in de 78ste minuut nog een ex-FC Twente-speler trefzeker, de Oostenrijker benutte een strafschop. Spits Mame Biram Diouf maakte de comeback compleet door vijf minuten later voor de 2-2 te tekenen.

West Ham United – Leicester City 1-2
Leicester City is de verrassende nieuwe koploper van de Premier League. Vorige week was de ploeg van manager Claudio Ranieri al veel te sterk voor het Sunderland van  Dick Advocaat (4-2 winst). Zaterdag werd daar een zege op West Ham United aan toegevoegd. Halverwege had Leicester al een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Shinji Okazaki en Riyad Mahrez. Dimitri Payet bracht met een goal de spanning terug, maar de gelijkmaker kon West Ham niet afdwingen: 1-2. West Ham-doelman Adrián kreeg rood in de extra tijd vanwege een grove overtreding.

Watford – West Bromwich Albion 0-0
Steven Berghuis heeft zijn debuut gemaakt voor Watford, dat thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen West Bromwich Albion. Vorige week ontbrak de 23-jarige buitenspeler nog in de wedstrijselectie voor het uitduel met Everton (2-2). Dit keer viel Berghuis zes minuten voor tijd in bij de promovendus. Bij opponent WBA maakte recordaankoop José Salomón Rondón eveneens zijn debuut als invaller.