City in eerste duel veel te goed voor West Bromwich

Reacties

Manchester City is de competitie gestart met een soevereine zege bij West Bromwich Albion. Yaya Touré zette de ploeg van manager Manuel Pellegrini op het goede spoor en Vincent Kompany besliste het duel al in de 59ste minuut: 0-3.

City in eerste duel veel te goed voor West Bromwich

City startte op The Hawthorns met Wilfried Bony in de spits en ook Raheem Sterling kreeg een basisplek. Hij maakte zijn officiële debuut voor The Citizens.

De bezoekers waren in de beginfase veel te goed voor West Bromwich en zetten dat overwicht in de negende minuut al om in het eerste doelpunt. Na terugleggen van Jesús Navas kon Touré op doel schieten. Via de hak van David Silva en de benen van Craig Dawson leek het schot te smoren, maar de bal vertraagde slechts. Tergend langzaam rolde de bal vervolgens het doel in.

Een kwartier later was Touré opnieuw trefzeker en nu was er geen enkele twijfel over wie de doelpuntenmaker was. Na een sublieme combinatie met Bony knalde de middenvelder de bal in de bovenhoek: 0-2 (foto hieronder). City was heer en meester voor rust en had het duel zelfs al in het slot kunnen gooien. Sterling mocht alleen op doelman Boaz Myhill af, maar faalde in de afronding. Uit de tegenaanval scoorde Saido Berahino, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het was slechts een van de spaarzame keren dat het thuispubliek opveerde.

Na rust was het Kompany die wél voor de beslissing zorgde. Uit een corner van David Silva kopte de Belg de bal in de verre hoek. Na de 0-3 betraden bij City Sergio Agüero en Samir Nasri als vervangers van Bony en Sterling nog het veld. Gescoord werd er in het laatste half uur evenwel niet meer, al was duidelijk dat City de voet van het gaspedaal had gehaald.

Door de afgetekende zege is City, afgelopen seizoen tweede achter Chelsea, direct koploper in de Premier League. West Bromwich, dat vóór de aftrap recordaankoop Salomón Rondón aan het publiek presenteerde, is daardoor logischerwijs hekkensluiter na de eerste speelronde. Voor City wacht zondag al de eerste échte test. Dan komt kampioen Chelsea op bezoek.

Vincent Kompany schreeuwt het uit na zijn 0-3.
Vincent Kompany schreeuwt het uit na zijn 0-3.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.