West Ham straft defensieve fouten Arsenal genadeloos af

Reacties

De titelaspiraties van Arsenal hebben op de eerste speeldag van de Premier League meteen een flinke deuk opgelopen. Acht dagen na de 1-0 zege op landskampioen Chelsea in de strijd om het Community Shield ging de Londense club in het Emirates Stadium onderuit tegen stadgenoot West Ham United: 0-2.

West Ham straft defensieve fouten Arsenal genadeloos af

Arsenal-manager Arsène Wenger had na de veelbelovende overwinning op Chelsea nog verkondigd voor de verandering eens goed te willen beginnen aan het seizoen. De laatste jaren was het immers traditie geworden dat The Gunners al tegen een grote achterstand op de concurrentie aankeken voordat het nieuwe voetbaljaar goed en wel was begonnen.

Daar hield West Ham United, donderdag met een B-team nog uitgeschakeld door AZ-opponent Astra Giurgiu in de derde voorronde van de Europa League, echter geen rekening mee. Dat had Arsenal volledig aan zichzelf te wijten. Cheikhou Kouyaté mocht vlak voor rust volledig vrij inkoppen uit een vrije trap van aanwinst Dmitri Payet. De uitgekomen doelman Petr Cech stompte in het luchtledige.

Arsène Wenger wil dit seizoen meestrijden om de eerste landstitel sinds 2004, maar zag zijn ploeg opnieuw slecht beginnen aan de Premier League.
Arsène Wenger wil dit seizoen meestrijden om de eerste landstitel sinds 2004, maar zag zijn ploeg opnieuw slecht beginnen aan de Premier League.

Twaalf minuten na rust was het opnieuw raak. Opnieuw ging er een Arsenal-fout aan vooraf. De van Queens Park Rangers teruggekeerde Mauro Zárate strafte matig uitverdedigen van Alex Oxlade-Chamberlain, tegen Chelsea nog matchwinner, genadeloos af. Met een geplaatst schot in de korte hoek passeerde de Argentijnse aanvaller, in de basis gezet door Slaven Bilic, Cech van buiten de zestien: 0-2.

Arsenal grossierde zoals gewoonlijk wel in balbezit, maar deed daar te weinig mee. Aaron Ramsey was in de eerste helft, toen het nog 0-0 stond, met een bal tegen de lat nog het dichtst bij een doelpunt. Ook na het inbrengen van Theo Walcott en Alexis Sánchez stierven veel Arsenal-aanvallen in schoonheid. Oxlade-Chamberlain, Santí Cazorla en Sánchez stichtten met schoten nog wel gevaar, maar zonder resultaat.

En dus moet de ploeg van Wenger ook dit seizoen weer in de achtervolging. Chelsea verloor zaterdag weliswaar ook punten tegen Swansea City (2-2), maar staat nog altijd één punt voor. Het Manchester United van Louis van Gaal heeft nu al een gat van drie punten te pakken na de 1-0 thuisoverwinning op Tottenham Hotspur. Manchester City komt maandag nog in actie tegen West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.