Mourinho betitelt afstraffing tegen City als 'fake result'

Chelsea-manager José Mourinho heeft zijn elftal moed ingesproken na de 3-0 afstraffing tegen Manchester City. Hij sprak van een 'fake result' en voegde toe dat Chelsea na rust heer en meester was.

Tegenover Sky Sports concludeerde Mourinho na de nederlaag: 'Het beste team in de eerste helft heeft gewonnen, maar na rust was Chelsea absoluut de sterkste. In de eerste helft hadden we het lastig. We kregen nauwelijks kansen en onze keeper maakte een aantal belangrijke reddingen.'

'Maar in de tweede helft was alles anders', meende de succescoach. 'Als de 1-0 een twijfelachtige uitslag was na zeventig minuten, dan is 3-0 na negentig minuten een fake result. Hun middenveld was in de problemen en eigenlijk hadden ze de wedstrijd moeten eindigen met negen man. Zo had Fernandinho rood moeten krijgen voor zijn elleboogstoot bij Diego Costa. Ik ben blij met wat wij na rust gedaan hebben, maar dat was niet genoeg om te winnen.'

Mourinho zwaaide City-collega Manuel Pellegrini lof toe vanwege zijn beslissing om elf minuten voor tijd bij een 1-0 stand verdediger Martín Demichelis te brengen voor aanvaller Raheem Sterling. 'Dat was een intelligente keuze. Precies het type wissel dat mij altijd kritiek oplevert. Ze moesten zich wel aanpassen, omdat hun voorsprong in gevaar was. Als de 1-1 valt in die fase, dan wordt het een heel ander verhaal.'

Hoewel Mourinho zijn elftal vertrouwen probeert te geven door het spel te prijzen, is de ranglijst na twee duels toch al een punt van zorg. Voor het eerst sinds 1998 pakte Chelsea slechts één punt uit de eerste twee competitiewedstrijden. 'Eén punt is beter dan geen punt, maar slechter dan twee punten', rekende Mourinho voor. 'Ik ben goed in wiskunde. Vermenigvuldig 36 met drie en ik weet hoeveel dat oplevert. De titelrace is nog meer dan open.'