Pellegrini jubelt: 'Deze 3-0 was wel het minste'

Manchester City deelde zondag een gevoelige tik (3-0) uit aan regerend kampioen Chelsea. Manager Manuel Pellegrini vond dat echter nog een magere uitslag.

Door goals van Sergio Agüero, Vincent Kompany en Fernandinho gingen The Citizens er met de winst vandoor. 'Het is zeker niet gemakkelijk om de kampioen te verslaan', sprak Pellegrini na afloop. Om daar meteen aan toe te voegen: 'Maar in de eerste helft verdienden we eigenlijk al drie doelpunten.'

De Chileen zag zijn ploeg kansen voldoende creëren. 'We speelden zelf uitstekend en gaven niets weg. Het was aan een puike prestatie van Asmir Begovic (keeper van Chelsea, red.) te danken dat we niet vaker scoorden. In de tweede helft was Chelsea wat beter, dat klopt, maar ik kan me maar één kans herinneren. Wij maakten uiteindelijk de doelpunten die we verdienden. Deze 3-0 is wel het minste wat we verdienden.'

Aanvoerder Kompany was al net zo lyrisch. 'Dit keer straften we ze wél af', doelde hij op eerdere ontmoetingen. 'We maakten niet de fouten die we voorheen wel maakten, vandaag deden we eigenlijk alles goed. Vorig seizoen was voor ons een redelijk goed jaar, niet alles was slecht. De kwaliteiten die we vandaag hebben getoond moeten we het hele seizoen laten zien', sloot hij af met een verkapte titelwens.