Ook Everton heeft geen antwoord op Manchester City

Manchester City heeft in de uitwedstrijd tegen Everton zijn zegereeks voortgezet. Het elftal van trainer Manuel Pellegrini nam in de tweede helft afstand van de thuisploeg: 0-2.

Raheem Sterling luisterde zijn tijdelijke terugkeer aan de Merseyside op met een fraaie assist. De voormalige Liverpool-speler had met een fraaie steekpass op Aleksandar Kolarov (foto) een groot aandeel in de openingstreffer. De opgekomen linksback verraste Everton-doelman Tim Howard met een schot in de korte hoek.

Zonder de van Valencia gekochte Nicolás Otamendi, die nog niet bij de wedstrijdselectie zat, bleef de City-defensie overeind. Al hadden de centrumverdedigers Vincent Kompany en Eliaquim Mangala het bij vlagen behoorlijk lastig met de tandem Ross Barkley-Romelu Lukaku. Op aangeven van Barkley vond de Rode Duivel in de eerste helft het net, maar de treffer werd afgekeurd omdat Lukaku in buitenspelpositie stond. Vlak voor rust knalde de spits de bal uit een vrije trap op de lat.

In de eerste competitiewedstrijden, tegen West Bromwich Albion en Chelsea (twee keer 3-0 zege), maakte City grote indruk met flitsend spel in de voorhoede en een solide ogende verdediging. Ook tegen Everton combineerden smaakmakers als David Silva, Sterling en Sergio Agüero er lustig op los.

De thuisploeg kwam goed weg bij mogelijkheden van Spanjaarden Jesús Navas en Silva. Laatstgenoemde schoot van dichtbij tegen de paal op aangeven van Sterling. Navas mocht vlak na de openingstreffer alleen op de keeper af en schoot recht in het gezicht van Howard. Samir Nasri, die inviel voor Sterling, toonde zich in de slotfase wél doeltreffend. De invaller promoveerde een uitmuntende pass van Yaya Touré tot assist door met een lobje te scoren en zorgde daarmee voor een passend slot.