Astra Giurgiu vond Europa League eigenlijk niet relevant

Reacties

AZ-tegenstander Astra Giurgiu wil zich dit seizoen opwerpen als het vlaggenschip van het Roemeense voetbal. Donderdag verdedigt Astra in Alkmaar een 3-2 voorsprong uit het heenduel in de play-off van de Europa League.

Astra Giurgiu vond Europa League eigenlijk niet relevant

Astra is door die zege de enige Roemeense club die nog reëel uitzicht heeft op een plek in de groepsfase van een Europees toernooi. Steaua Boekarest, de enige andere club uit Roemenië die nog Europees actief is, staat er in de play-off van de Europa League namelijk rampzalig slecht voor na een 3-0 nederlaag tegen Rosenborg BK.

'Het zou mooi zijn om de enige Roemeense club in Europa te zijn', blikte trainer Marius Sumudica vooruit op de site van AZ. De coach van Astra was opvallend openhartig, want hij gaf toe dat de Europa League hem aanvankelijk niet interesseerde. 'Ik vond de Europa League eigenlijk niet belangrijk. Onze focus lag aan het begin van dit seizoen helemaal niet op dit toernooi. We hadden namelijk nooit verwacht weer zo ver zouden komen. Nu we er zijn, gaan we er wel voor.'

Standaardsituaties
Sumudica verwacht een lastige klus tegen AZ. 'Ik weet zeker dat we zullen moeten scoren om kans te maken op de groepsfase', zei hij. 'AZ heeft namelijk de kwaliteiten om een doelpunt te maken. Het is een goed team met veel jonge spelers. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we zijn hierop voorbereid.' Ook beaamde Sumudica dat zijn ploeg de afgelopen dagen wederom heeft getraind op standaardsituaties.

AZ is daardoor gewaarschuwd, want alle drie Astra-goals in het uitduel kwamen uit die momenten. 'AZ zal zich echter beter hebben voorbereid op onze ingestudeerde dodespelmomenten. Ze doen nu bijvoorbeeld al aan mandekking in plaats van zonedekking', zei Sumudica. Het duel AZ - Astra begint morgen om 20.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.