Astra-trainer ziet AZ nog steeds als favoriet

Astra Giurgiu-trainer Marius Sumudica legde na de 3-2 zege op AZ in de play-off van de Europa League de druk opnieuw in Alkmaar. Ook beklaagde hij zich over arbiter Slavko Vincic.

'We begonnen ontzettend slecht aan de wedstrijd', zei Sumudica, verwijzend naar de snelle 2-0 voorsprong die AZ nam. 'Maar op de comeback van mijn spelers ben ik enorm trots en daar wil ik ze voor complimenteren.' Toch ziet Sumudica zijn ploeg niet als favoriet om de groepsfase van het toernooi te bereiken. 'We hebben nu een kans van veertig procent.'

Sumudica was na afloop kwaad op scheidsrechter Vincic. De trainer voelde zich op diverse momenten benadeeld door de Sloveen. Als voorbeeld haalde hij een incident uit de eerste helft aan, waarbij Denis Alibec in kansrijke positie werd teruggefloten vanwege vermeend buitenspel, terwijl van buitenspel geen sprake was. 'Eerder had ik al een tijdstraf van vijf minuten gekregen', brieste hij. 'Blijkbaar is dat het verschil tussen hoe een team uit Nederland en een team uit Roemenië behandeld wordt.'

Doelpuntenmaker Alexander Dandea relativeerde na afloop het belang van de overwinning. 'In Nederland gaan we het heel zwaar krijgen. Wij waren nu de betere ploeg, maar AZ is echt een goed team en speelt in een sterkere competitie dan wij', zei hij.