Van den Brom: 'Afgeslacht door onoplettendheid'

Een gebrek aan alertheid heeft AZ in de ogen van trainer John van den Brom de 3-2 nederlaag gebracht. Maar de coach is positief gestemd over de return tegen Astra Giurgiu in Alkmaar.

'We hebben de wedstrijd in een kwartier tijd totaal weggegeven door onoplettendheid bij standaardsituaties', vertelde Van den Brom op de AZ-website. 'Het kan één keer gebeuren, misschien twee keer, maar drie keer is te veel. Daarop worden we vanavond afgeslacht.'

Het was pijnlijk, omdat AZ in de ogen van Van den Brom 'heel goed' was begonnen. 'Prima gespeeld, in goede organisatie, echte voetbalkansen bijna niet weggegeven, zelf kansen en goals gecreëerd. Je zit op rozen na dertien minuten', refereerde de trainer aan de 2-0 voorsprong.

'De tweede helft hebben we uit verslagen situatie – vlak voor rust 3-2 achter komen is nooit lekker – toch weer de controle kunnen pakken. We hebben niet veel kansen gecreëerd, maar niets weggegeven. Dat was ook belangrijk met het oog op volgende week. We verliezen met 3-2. Het klinkt misschien gek maar het is een heel goede uitgangssituatie.'