AZ'er Lewis: 'Te slordig om ruimtes te benutten'

AZ-invaller Fernando Lewis kon de 3-2 achterstand na rust niet meer ombuigen. De rechtsbuiten, die sinds kort ook als rechtsback uit de voeten kan, ziet perspectief na de Europa League-nederlaag tegen Astra Giurgiu.

Na een enerverende eerste helft, waarin AZ een 2-0 voorsprong zag veranderen in een 3-2 achterstand (tevens de eindstand), besloot trainer John van den Brom de snelle Lewis in de ploeg te brengen. 'Ik ben sterk in de diepte en er lagen veel ruimtes achter de verdediging waar we gebruik van moesten maken. Dat lukte uiteindelijk niet omdat we te slordig waren in balbezit', analyseerde de invaller, die direct na rust voor Guus Hupperts in de ploeg kwam.

De voormalige jeugdinternational is van origine een buitenspeler, maar doet binnenkort afstand van zijn positie rechts voorin. 'Ik ben iemand die veel energie in het verdedigen steekt. Ik heb met de technische staf gesproken en ervoor gekozen me om te turnen tot back', lichtte de 22-jarige Lewis het besluit op de clubsite toe. Tegen Astra kwam Lewis overigens nog als rechtsbuiten in actie.

De Alkmaarders kwamen via Markus Henriksen en Vincent Janssen op een geruststellende voorsprong, maar zagen de marge van twee doelpunten vervolgens als sneeuw voor de zon verdwijnen. 'We hebben twee doelpunten gemaakt, dat is heel belangrijk. Het is alleen teleurstellend dat je het in een half uur weggeeft.'

AZ krijgt volgende week donderdag in eigen huis de kans zich te herstellen tegen de Roemeense opponent. Allereerst komt Willem II zondag in Alkmaar op bezoek.