Astra vol vertrouwen naar Alkmaar, Gouriye debuteert

Astra Giurgiu kan met een positief gevoel toewerken naar de return tegen AZ in de play-offs van de Europa League. Ninos Gouriye debuteerde bij de Roemeense koploper met een ruime overwinning op CSMS Iasi (4-1).

'Onze eerste prioriteit is de wedstrijd tegen AZ. We hebben veertig procent kans om door te gaan', zei trainer Marius Sumudica vóór het competitieduel met CSMS Iasi van zondag. Daarin kon zijn ploeg niettemin met een zege de koppositie weer pakken.

Sumudica kon na de eerste helft met een gerust hart zijn blik alvast richten op donderdag, als Astra in Alkmaar de 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd moet verdedigen. Constantion Budescu (foto) had een groot aandeel in de zege op Iasi. De aanvoerder opende in de achtste minuut met een fraai afstandsschot de score en stond kort voor rust met een fraaie assist aan de basis van de 2-0 van Daniel Florea. In de tweede helft maakte Budescu nóg een doelpunt, nadat William de voorsprong al had uitgebreid.

De ruime marge bood Sumudica de gelegenheid Budescu naar de kant te halen ten faveure van Gouriye. De Nederlander, die na zijn vertrek bij ADO Den Haag deze week onderdak vond bij Astra, kon zijn debuut in Roemenië niet opluisteren met een treffer. Sterker nog, Astra moest zélf een doelpunt incasseren.

Dankzij de zesde zege op rij – waarvan drie in de Roemeense competitie – heroverde Astra de koppositie in eigen land. Die had het eerder dit weekend tijdelijk moeten afstaan aan Viitorul en Dinamo Boekarest.