AZ en Willem II schieten weinig op met gelijkspel

AZ en Willem II hebben elkaar zondagmiddag in Alkmaar op 0-0 gehouden. Daardoor zijn beide ploegen nog altijd op zoek naar hun eerste zege van dit Eredivisie-seizoen.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, kregen beide ploegen wel degelijk enkele kansen. In de eerste helft golfde het spel op en neer. Dat begon met een mogelijkheid voor Willem II, waarbij de mee opgekomen Frank van der Struijk de compleet vrijstaande Erik Falkenburg net niet kon bedienen.

In het vervolg van het eerste bedrijf deed ook AZ geregeld in aanvallende zin van zich spreken. Thom Haye probeerde het van afstand, maar de grootste kans van de Alkmaarders was voor Dabney dos Santos (foto). Hij schoot ook in oog met doelman Kostas Lamprou op de vuisten van de Griek.

Aan de andere kant rook Lesly de Sa aan een treffer, maar zijn door Jeffrey Gouweleeuw van richting veranderde inzet spatte boven doelman Sergio Rochet uiteen op de lat.

Ook in de tweede helft kregen beide ploegen kansen. Naarmate het eindsignaal naderde, ging AZ meer en meer op zoek naar een treffer. Lamprou had evenwel ook bij afstandsschoten van Haye en Jop van der Linden een antwoord paraat, waardoor Willem II stand hield en het 0-0 bleef.

Beide teams schieten met het gelijkspel weinig op. Zowel AZ als Willem II staat immers op twee punten na drie duels en bivakkeert in de achterhoede van de Eredivisie. Voor AZ wacht donderdag al een nieuwe wedstrijd. Dan moet het team van trainer John van den Brom in eigen huis een 3-2 nederlaag tegen het Roemeense Astra Giurgiu goedmaken om deelname aan de poulefase van de Europa League af te dwingen.