Van den Brom: 'Zes punten en plaatsing in komende duels'

Reacties

Na een Europese nederlaag tegen Astra Giurgiu (3-2) en een vertraagde terugvlucht, moet AZ zich zien te focussen op Willem II. De voorbereiding op het duel met de Tilburgers is allesbehalve ideaal.

Van den Brom: 'Zes punten en plaatsing in komende duels'

Na het 2-2 gelijkspel tegen Excelsior kreeg AZ met het verlies in Roemenië een tweede tegenslag in een week te verwerken. AZ-trainer John van den Brom wil de teleurstelling met een goede reeks wegspoelen. 'We hebben drie thuiswedstrijden (Willem II, Astra en Roda JC, red.) voor de boeg. Daarin moeten we zes punten halen en ons kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League.'

Van den Brom was na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior ontstemd over de instelling van zijn spelers. De coach toonde zich milder na de nederlaag tegen Astra. 'Wat blijft hangen is dat we een uitgelezen kans op een nog betere uitgangspositie hebben laten liggen. Aan de andere kant hebben we ook laten zien dat we altijd kansen krijgen.'

Nieuwkomers
Aankoop Alireza Jahanbakhsh is nog een vraagteken voor het duel met de Tilburgers. 'We moeten afwachten hoe fit hij is voor zondag, hij heeft meegetraind bij de beloften.' Nieuwkomer Rajko Brezancic is wel inzetbaar. De Servische back is inzetbaar nadat de laatste formaliteiten zijn afgerond.

Directeur Robert Eenhoorn en directeur voetbalzaken Earnest Stewart reisden niet mee terug naar Nederland. Het duo koos met het oog op een mogelijke AZ-aanwinst voor een andere bestemming. 'Ja, duidelijk', bevestigde Van den Brom de reden van de absentie van de bestuurders. De trainer wilde verder niets kwijt over de potentiële versterking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.