Arsenal slaat toe als Koeman niet meer mag wisselen

Arsenal heeft met hangen en wurgen drie punten gepakt in eigen huis tegen Southampton. In Londen wist Alexis Sánchez de uitblinkende doelman Fraser Forster uiteindelijk te verschalken. Everton kwam woensdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Hull City.

Arsenal - Southampton 1-0
Arsenal heeft in de slotfase drie punten gepakt tegen Southampton. Lange tijd leek het duel in Londen uit te monden in een boeiende en doelpuntloze remise. Dat was vooral te danken aan uitblinker Fraser Forster. De doelman van The Saints was tot de 89ste minuut onpasseerbaar, maar had op de inzet van Alexis Sánchez geen passend antwoord. Op dat moment stond de ploeg van manager van Ronald Koeman met tien man op het veld. Southampton had al drie keer gewisseld toen Toby Alderweireld met een hamstringblessure naar de kant moest.

De aftocht van De Rode Duivel was het breekpunt in de wedstrijd, die lange tijd geen winnaar leek op te leveren. Zowel Arsenal als Southamton zocht nadrukkelijk de aanval in de jacht op de openingstreffer. Namens de Londenaren waren Alex Oxlade-Chamberlain en Danny Welbeck gevaarlijk. Chamberlain was het eindstation van een vlot lopende aanval, terwijl Welbeck een levensgrote kopkans kreeg. In beide gevallen was de zeer sterk keepende Forster een sta-in-de-weg.

Graziano Pellè kreeg dé kans op de 0-1, maar faalde. Zijn seizoentotaal blijft steken op zes doelpunten.

Bij The Saints was de grootste kans voor Graziano Pellè. De voormalige aanvaller van Feyenoord combineerde met Steven Davis en faalde vervolgens in de afronding. Pellè kwam oog-in-oog met doelman Damian Martinez, maar schoot de bal hoog over met links. Dat was zonder enige twijfel de beste kans van de avond. Dat besefte ook Koeman, die opveerde uit zijn stoel en na het gelijkspel tegen Aston Villa en de afstraffing van afgelopen zondag tegen Manchester City (3-0) weer drie punten wilde pakken. Zover kwam het uiteindelijk niet. Southampton behoudt de derde plek ondanks de nederlaag, terwijl Arsenal klimt naar de zesde plaats.

Everton - Hull City 1-1
Kevin Mirallas en Romelu Lukaku hebben Everton niet kunnen helpen aan drie punten tijdens het competitieduel met Hull City. De Belgische aanvallers zijn bezig aan een uitstekend seizoen bij The Toffees en waren voor de rust verantwoordelijk voor de openingstreffer. Mirallas brak na ruim een half uur door aan de rechterkant en bediende de aanstormende Lukaku met een messcherpe pass: 1-0. Zijn zevende competitietreffer van dit seizoen. Everton had het betere van het spel, maar incasseerde in de tweede helft wel de gelijkmaker van Hull City. Op aangeven van voormalig Everton-speler Nikica Jelavic bepaalde Sone Aluko na een uur de eindstand op 1-1.