City boekt recordomzet, nog wel 29,3 miljoen euro verlies

Reacties

Hoewel Manchester City over het seizoen 2013/14 nog altijd een verlies heeft geleden van 29,3 miljoen euro (23 miljoen pond), heeft de Engelse kampioen een recordomzet geboekt van 442 miljoen euro (346,5 miljoen pond). Die cijfers heeft de club zojuist bekendgemaakt.

City boekt recordomzet, nog wel 29,3 miljoen euro verlies

De club voegt bij de bekendmaking toe dat er alle vertrouwen is dat hiermee aan de regels van Financial Fair Play (FFP) wordt voldaan. In de verliescijfers van het afgelopen seizoen is zelfs al een boete van zestien miljoen pond (20,4 miljoen euro) voor het eerder overschrijden van de FFP-regels meegenomen.

Het verlies van City is in tegenstelling tot het jaar ervoor ruim gehalveerd. Over 2012/13 werd nog voor 65,8 miljoen euro aan rode cijfers geschreven. Daarmee is een vervolg gegeven aan een patroon, aangezien in de twee jaar daarvoor nog bizarre verliezen werden geleden: 252 miljoen euro in 2010/11 en 124,9 miljoen euro het jaar erop.

Salarissen
Sinds Sheikh Mansour (foto) Manchester City in september 2008 overnam, ontpopte de club zich als een ware koopclub en werden enorme salarissen betaald. Inmiddels is City niet meer de club die de hoogste salarispost heeft in de Premier League. De spelers verdienden in het desbetreffende jaar 204 miljoen pond (260,2 miljoen euro) waar dat het seizoen ervoor nog 233 miljoen pond (297,2 miljoen euro) was. Stadgenoot Manchester United betaalt 214,8 miljoen Pond (274 miljoen euro)

De recordomzet wordt aan diverse aspecten toegeschreven - waarvan onder meer het binnenhalen van de titel - de nieuwe tv-deal en een toename van overige commerciële inkomsten.

Voorzitter Khaldoon Al Mubarak is uitermate blij met de cijfers. 'De club is na een periode van veel investeren waar het hoort te zijn. Na de overname van zes jaar geleden was het nodig om flink te investeren en de club zo weer competitief te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.