Van Gaal: 'Blind misschien rond Kerst terug, scan Rooney'

Reacties

Manager Louis van Gaal van Manchester United ging na afloop van de 2-1 winst op Stoke City in op een drietal geblesseerden. Waar er goed nieuws was voor Daley Blind en minder nieuws voor Wayne Rooney, deed hij schimmig over Ángel Di María.

Van Gaal: 'Blind misschien rond Kerst terug, scan Rooney'

Van Gaal verwacht Blind, die in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland een knieblessure opliep, over niet al te lange tijd terug. 'Zoals ik al zei: die blessure valt wel mee. Misschien dat Daley rond de Kerst al terug is', sprak de manager na Stoke-thuis op de persconferentie. 'Volgende week? Nee, dan nog niet. Ik denk dat er eind december licht aan het einde van de tunnel is.'

Wat de knieproblemen van aanvoerder Rooney betreft, toonde Van Gaal zich wat minder positief. 'We moeten even afwachten tot morgen, met een knie weet je het eigenlijk nooit. Ik geloof dat het niet zo ernstig is, maar ik ben geen dokter. Ik hóóp in ieder geval dat het meevalt. Na de scan weten we meer', verklapte hij nader onderzoek voor zijn aanvaller.

Over Ángel Di María deed Van Gaal tot slot wat cryptisch. Over de hamstringblessure van de Argentijn zei hij: 'Ook dat is niet zo'n zware blessure, maar natuurlijk zal hij maandag tegen Southampton nog niet spelen.' Om daar vervolgens aan toe te voegen: 'Maar je weet maar nooit.'

Ook ging Van Gaal desgevraagd in op de titelrace in de Premier League. Met de vierde plaats, op acht punten van koploper Chelsea, doen The Red Devils weer een beetje mee. 'Maar het is veel te vroeg om over de titel te praten, dat heb ik al gezegd. Cijfermatig gezien kunnen we kampioen worden, als we alles winnen dan kan dat. Maar het zal heel moeilijk worden', zo sprak hij tegenover de Engelse televisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.