Van Gaal verstevigt met United vierde plaats

Reacties

Manchester United heeft dinsdagavond in eigen huis Stoke City met 2-1 verslagen. Door de vierde competitiezege op rij heeft de ploeg van manager Louis van Gaal de vierde stek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op plaatsing voor de voorronde van de Champions League, verstevigd.

Van Gaal verstevigt met United vierde plaats

Van Gaal moest het op Old Trafford zonder de aan zijn knie geblesseerde Wayne Rooney doen en stuurde daardoor de jonge James Wilson als aanvalspartner van Robin van Persie het veld in. Radamel Falcao zat zodoende op de reservebank.

De eerste kans was voor Ander Herrera. De middenvelder kreeg een enorme mogelijkheid toen Van Persie de bal teruglegde nadat hij had geprofiteerd van zeer knullig inleveren van doelman Asmir Begovic. Herrera schoot de bal echter hoog over.

Marouane Fellaini was na 21 minuten wel trefzeker. De vorig seizoen verguisde aankoop van 32 miljoen euro kopte raak na een voorzet, die lang onderweg was, van Herrera. De Belg profiteerde daarbij van slecht verdedigen van Erik Pieters, die net als Oussama Assaidi in de basis begon. De Nederlander keek slechts toe hoe de haardos van Fellaini voorbij kwam vliegen om de bal binnen te koppen (foto).

Erik Pieters is te laat en Marouane Fellaini opent de score.
Erik Pieters is te laat en Marouane Fellaini opent de score.

Vijf minuten voor rust schrok Old Trafford, toen Steven N'Zonzi met een droge knal voor de gelijkmaker zorgde. De aanleiding voor die treffer was balverlies van Fellaini na een duel met Assaidi.

Waar Fellaini nog in de eerste helft een enorme kans kreeg op de 2-1, viel die gewenste treffer voor Van Gaal na rust. Juan Mata draaide een vrije trap in en zag de bal zo in de verre hoek ploffen. Overigens claimde verdediger Maros Rojo de bal met zijn haardos geraakt te hebben, maar de Argentijn stond op het moment van spelen buitenspel.

De Gea
Omdat Wilson in de slotfase voor eigen succes ging en miste bleef het lang 2-1 en spannend. Bijna kreeg United het deksel op de neus, maar een fantastische redding van David De Gea en Ashley Young (die de bal van de lijn haalde) voorkwamen puntenverlies.

De nipte marge was voor Van Gaal, die in de slotfase Falcao nog liet invallen, wel voldoende voor de zege. Manchester United komt zo tot op een punt van Southampton en heeft twee punten achterstand op stadgenoot City. Chelsea is met acht punten afstand nog onbedreigd koploper. De topdrie komt woensdag in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.