Rodgers krijgt weer wat lucht door zege van Liverpool

Reacties

Door bij hekkensluiter Leicester City met 1-3 te winnen is de druk op Liverpool-manager Brendan Rodgers weer iets minder geworden. Zijn ploeg heeft door de tweede zege op rij de aansluiting met de kopgroep in de Premier League te pakken.

Rodgers krijgt weer wat lucht door zege van Liverpool

Door een serie van drie nederlagen en slechte resultaten was de kritiek op Rodgers in Liverpool flink toegenomen. Zaterdag verlichtte hij die druk al door met 1-0 te winnen van Stoke City en de zege van vanavond was al even welkom.

Aanvankelijk leek Liverpool het niet gemakkelijk te krijgen. Rodgers kon in de dug-out opgelucht ademhalen toen Esteban Cambiasso de bal voor een leeg doel naast schoot. De Argentijnse routinier had de bal op onbegrijpelijke wijze in zijn voeten geschoven gekregen na een blunder van doelman Simon Mignolet.

De Belgische goalie was even later, zoals al zo vaak dit seizoen, de schlemiel bij Liverpool. Eerst had hij bij een poging van Leonardo Ulloa een goede redding in huis, maar bij de tweede poging van de Argentijn verdween de bal na te zijn teruggesprongen van de paal via het achterhoofd van Mignolet in het doel: 1-0.

Lallana
Vier minuten na het openingsdoelpunt was het alweer gelijk. De bal viel in het vijandelijke zestienmetergebied voor de voeten van Adam Lallana, die raak schoot. Tien minuten na rust was er eenzelfde aanleiding bij de 1-2 van Steven Gerrard, die beheerst met de binnenkant van zijn rechtervoet afrondde. De routinier mocht in tegenstelling tot zaterdag wel weer in de basis beginnen. Rodgers kwam na die reserverol voor de clubman pur sang verder onder een vergrootglas te liggen, omdat hij niet wist dat het zaterdag precies zestien jaar geleden was dat Gerrard (foto) zijn debuut had gemaakt.

In de slotfase moest Leicester met tien man verder toen Wes Morgan de doorgebroken Rickie Lambert naar de grond trok. Jordan Henderson bepaalde de eindstand op 1-3. Na een fraai hakje van Raheem Sterling schoot hij de bal in het dak van het doel. Door de zege is Liverpool in plaats van middenmoter weer subtopper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.