Liverpool ontsnapt, primeur Fer, Janmaat onderuit

Glen Johnson heeft Liverpool langs Stoke City geholpen. Namens Queens Park Rangers maakte Leroy Fer zijn eerste doelpunt, terwijl ook voormalige Vitesse-aanvaller Wilfried Bony het net wist te vinden.

Liverpool – Stoke City 1-0
Glen Johnson heeft Liverpool in de slotfase langs Stoke City geholpen. De verdediger was attent toen in de 86ste minuut een kopbal van Rickie Lambert op de lat belandde en maakte met zijn hoofd de winnende treffer. Dankzij de zege klimt Liverpool naar de elfde plaats op de ranglijst.

Voor rust werden Liverpool en Stoke, waar Erik Pieters de volledige wedstrijd speelde, nauwelijks gevaarlijk, maar na de hervatting kwam het duel los. Bojan was dicht bij de openingstreffer, maar de voormalig Ajacied raakte de paal. Namens Liverpool hielpen Lucas Leiva, Joe Allen en Lambert kansen om zeep, terwijl Raheem Sterling een inzet van Mame Biram Diouf van de lijn haalde. Daarmee leek Liverpool opnieuw puntenverlies te lijden, maar Johnson zorgde met zijn vliegende kopbal voor opluchting op de tribunes. Bovendien werd zo de druk op manager Brendan Rodgers weer iets verlicht.

Swansea City - Crystal Palace 1-1
Wilfried Bony heeft zijn ploeg aan een punt geholpen in eigen huis tegen Crystal Palace. Het fraaie dansje van de Ivoriaan kennen we nog uit zijn periode bij Vitesse, maar de openingsgoal van Bony mocht er ook zijn. Vanuit de draai schoot de fysiek sterke spits binnen in de korte hoek.

Wilfried Bony verlengde vorige week zijn contract bij Swansea City tot de zomer van 2018, maar ondanks dat gegeven nemen de geruchten rondom de spits niet af. Met name Liverpool volgt de voormalige spits van Vitesse op de voet.

Lang konden The Swans niet genieten. In de 25ste minuut, tien minuten na de zevende seizoentreffer van Bony, mocht Mile Jedinak aanleggen vanaf elf meter. De Australiër faalde niet en bepaalde direct de eindstand in Wales.

QPR - Leicester City 3-2
Laagvlieger Queens Park Rangers heeft mede dankzij het eerste doelpunt van Leroy Fer in dienst van de Londenaren drie punten gepakt. De Oranje-international schoot QPR vlak voor de rust op voorsprong tegen Leicester City: 2-1. Daarvoor waren Esteban Cambiasso (Leicester City) en Wes Morgan (QPR) al trefzeker.

In de tweede helft zorgde Leicester City-middenvelderJeffrey Schlupp voor de gelijkmaker, maar het slotakkoord was uiteindelijk voor Charlie Austin. De spits van de Londenaren rommelde de bal binnen, waardoor de derde zege van dit seizoen een feit is voor Queens Park Rangers, dat nu verlost is van de laatste plaats in de Premier League.

West Ham United – Newcastle United 1-0
West Ham United heeft de zegereeks van Newcastle United doorbroken. Newcastle won de voorgaande zes wedstrijden en kreeg in de laatste vier duels zelfs geen tegendoelpunt. In Londen kon manager Alan Pardew echter niet beschikken over Tim Krul, wegens een enkelblessure. Zijn vervanger onder de lat, Rob Eliot, werd in de 56ste minuut geklopt door een schot van Aaron Creswell.

Tot overmaat van ramp kreeg Moussa Sissoko in de slotfase rood, na twee gele kaarten. Op dat moment was rechtsback Daryl Janmaat, de enige Nederlander die in actie kwam, al gewisseld. Door de nederlaag daalt Newcastle naar de achtste positie op de ranglijst, West Ham staat vijfde.

Burnley – Aston Villa 1-1
Aston Villa, nog altijd zonder de geblesseerde aanvoerder Ron Vlaar, heeft een punt overgehouden aan het competitieduel op bezoek bij Burnley. In het Turf Moor stadion opende Joe Cole vlak voor de rust de score namens Aston Villa, maar Burnley kwam in de slotfase alsnog op gelijke hoogte dankzij een rake strafschop van Danny Ings.