VI Live: blik terug op deze Champions League-avond

Reacties

Om tijdens Champions League-avonden op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er VI Live, waarin alle poules op de voet gevolgd worden.

VI Live: blik terug op deze Champions League-avond

VI LIVE IS NU GESLOTEN. BLIK TERUG OP DEZE CHAMPIONS LEAGUE-AVOND.

22.39 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Atlético Madrid - Olympiakos Piraeus 4-0
Malmö FF - Juventus 0-2
FC Basel - Real Madrid 0-1
Ludogorets - Liverpool 2-2
Bayer Leverkusen - AS Monaco 0-1
Anderlecht - Galatasaray 2-0
Arsenal - Borussia Dortmund 2-0

22.33 uur: TÉVEZ SCOORT
Juventus-aanvaller Carlos Tévez velt vlak voor tijd, op aangeven van Paul Pogba, het vonnis over Malmö.

22.32 uur: GOAL ANDERLECHT
Anderlecht maakt aan alle onzekerheid een einde. Chancel Mbemba maakt zijn tweede van de avond, waardoor niet Galatasaray maar de Belgen doorgaan naar de Europa League.

22.29 uur: LUDOGORETS NAAST LIVERPOOL
Georgi Terziev kopt raak. Liverpool heeft nog een paar minuten om iets te doen aan de gelijkmaker van Terziev.

22.25 uur: ASSISTENT BEKOGELD
De vijfde assistent-scheidsrechter achter het doel van Galatasaray-keeper Fernando Muslera heeft iets tegen het hoofd gekregen vanuit het vak van de Anderlecht-supporters. De Belgische topclub moet rekening houden met een fikse geldboete.

22.16 uur: GOAL AS MONACO
Invaller Lucas Ocampos opent geheel tegen de verhouding in de score tegen Bayer Leverkusen. De aanvaller van AS Monaco scoort op aangeven van Nabil Dirar. Pas de tweede treffer van de Franse club in dit CL-seizoen.

22.07 uur: HATTRICK
Mario Mandzukic bekroont zijn goede spel met een hattrick. Uit de vrije trap van aanvoerder Gabi knikt de aanvaller de vierde Madrileense treffer binnen.

22.03 uur: OVER EN SLUITEN VOOR OLYMPIAKOS
Arda Turan zet voor, Mario Mandžukic knikt binnen: 3-0. Olympiakos speelt een kansloze wedstrijd, terwijl Atlético zich eenvoudig gaat plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.

21.57 uur: GOAL ARSENAL
Alexis Sánchez zet de marge op twee tegen Borussia Dortmund. De Chileense aanvaller van Arsenal komt naar binnen vanaf de linkerkant en laat doelman Roman Weidenfeller volkomen kansloos met een bekeken schot in de verre hoek. Grote vraag op dit moment: houdt Arsenal de voorsprong nu wel vast? Tegen Anderlecht bleek zelfs een 3-0 voorsprong niet voldoende.

21.51 uur: GOAL JUVENTUS
Fernando Llorente breekt na vier minuten in de tweede helft de ban in het Swedbank Stadion van Malmö FF. De boomlange aanvaller van De Oude Dame passeert doelman Robin Olsen en schiet binnen.

21.46 uur: AFELLAY NAAR DE KANT
Een dubbele wissel bij Olympiakos Piraeus. Ibrahim Afellay en Giannis Maniatis blijven achter in de kleedkamer en worden vervangen door David Fuster en Pajtim Kasami.

21.34 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Atlético Madrid - Olympiakos Piraeus 2-0
Malmö FF - Juventus 0-0
FC Basel - Real Madrid 0-1
Ludogorets - Liverpool 1-2
Bayer Leverkusen - AS Monaco 0-0
Anderlecht - Galatasaray 1-0
Arsenal - Borussia Dortmund 1-0

21.29 uur: SNEIJDER OP ACHTERSTAND
Anderlecht komt op voorsprong dankzij een rake kopbal van Chancel Mbemba.

21.25 uur: LIVERPOOL LEIDT IN BULGARIJE
Liverpool komt vlak voor de rust op voorsprong. Jordan Henderson schiet binnen bij de tweede paal na een schitterende pass van Raheem Sterling.

21.24 uur: SNEIJDER GEVAARLIJK
Wesley Sneijder mag aanleggen voor een directe vrije trap op een mooie plek net buiten het strafschopgebied van Anderlecht. De kleine spelmaker van Galatasaray legt aan, maar mikt net te hoog.

21.23 uur: ATLÉTICO MADRID OP ROZEN
Mario Mandzukic zet de marge op twee tegen Olympiakos.

21.20 uur: GOAL RONALDO
Na ruim een half uur opent Cristiano Ronaldo de score tegen FC Basel. Op aangeven van Karim Benzema maakt de Portugees zijn vijftigste treffer namens Real Madrid van het kalenderjaar 2014.

20.53 uur: LIVERPOOL AL SNEL OP GELIJKE HOOGTE
Amper vijf minuten later is het weer raak, dit keer voor Liverpool. Na een fout van Ludogorets-verdediger Cosmin Moti kan Rickie Lambert simpel aantekenen voor de gelijkmaker: 1-1.

20.52 uur: AFELLAY OP ACHTERSTAND
Binnen tien minuten opent Raúl García de score. Olympiakos-doelman Roberto speelt de bal zomaar in de voeten van Juanfran, die op zijn beurt Raúl García in stelling brengt: 1-0.

20.48 uur: BLUNDER MIGNOLET
Dani Abalo maakt dankbaar gebuik van de fout van Simon Mignolet. De doelman van Liverpool laat los na de inzet van Marcelinho, waardoor de Spaanse spits Abalo eenvoudig kan binnentikken. Liverpool staat nu virtueel laatste in Groep B.....

20.46 uur: GOAL ARSENAL
Een flitsend begin voor Arsenal. Het duel tussen Arsenal en Borussia Dortmun is amper onderweg, maar de eerste treffer van de avond is een feit. Yaya Sanogo breekt door en schiet binnen.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
Atlético Madrid - Olympiakos Piraeus
Malmö FF - Juventus
FC Basel - Real Madrid
Ludogorets - Liverpool
Bayer Leverkusen - AS Monaco
Anderlecht - Galatasaray
Arsenal - Borussia Dortmund
Eerder op de avond kwamen Zenit Sint-Petersburg en Benfica al in actie. Bekijk hier de samenvatting van het duel in Rusland.

20.27 uur: RONALDO ZET ACHTERVOLGING IN OP MESSI
Barcelona-aanvaller Lionel Messi heeft dinsdagavond Raúl onttroond als topscorer aller tijden van de Champions League. De Argentijn maakte uit tegen APOEL Nicosia zijn 72ste, 73ste en 74ste doelpunt in de hoofdfase van het miljoenentoernooi. Ronaldo moet op bezoek bij FC Basel dus vier keer scoren om op gelijke hoogte te komen. Bekijk hier de treffers van Messi tegen APOEL Nicosia.

20.17 uur: SLECHT VOORTEKEN AFELLAY
Bij winst op het Olympiakos van Ibrahim Afellay is Atlético Madrid direct geplaatst voor de volgende ronde. Dat die kans statistisch gezien vrij groot is, is te danken aan het feit dat Atlético-coach Diego Simeone nog nooit een thuiswedstrijd met de club verloor in de Champions League (W7, G1).

20.00 uur: NEDERLANDERS IN ACTIE
Drie landgenoten komen woensdagavond om 20.45 uur sowieso in actie in de Champions League. Wesley Sneijder start bij Galatasaray, terwijl Virgil Misidjan en Ibrahim Afellay aan de aftrap verschijnen bij respectievelijk Ludogorets en Olympiakos. Maarten Stekelenburg (AS Monaco) begint op de bank, terwijl de geblesseerde Bram Nuytinck (Anderlecht) vanaf de tribune moet toekijken. Eerder op de avond kwam Ola John als invaller binnen de lijnen bij Benfica, dat met 1-0 ten onder ging tegen Zenit Sint-Petersburg.

19.55 uur: ZENIT VERSLAAT BENFICA
Daar is het laatste fluitsignaal. De goal van Danny blijkt goud waard: 1-0. Zenit is in ieder geval zeker van een Europa League-ticket aangezien het onderling resultaat met Benfica in Russisch voordeel is (twee zeges). Het verschil bedraagt precies drie punten. Zenit is voorlopig tweede met twee punten voorsprong op AS Monaco, dat het later vanavond in Groep C opneemt tegen Bayer Leverkusen. Overigens is Benfica nog wel kanshebber voor de derde plaats.

19.51 uur: MEER TEGENSLAG VOOR BENFICA
In de jacht op de gelijkmaker moet Benfica met tien man verder. In de blessuretijd moet Luisao van het veld met zijn tweede gele kaart. Het lijkt over en uit voor de Portugezen.

19.50 uur: SNEIJDER NU WEL AAN DE AFTRAP
Waar Wesley Sneijder in de competitie nog aan de kant werd gehouden door de volop bekritiseerde coach Cesare Prandelli, mag de Nederlander bij Galatasaray op bezoek bij Anderlecht wel in de basis starten. Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck zit niet in de wedstrijdselectie van de Belgen. Bij deze de 22 namen in Brussel.

Anderlecht: Proto; Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong; Najar, Defour, Tielemans, Conté; Praet, Mitrovic.
Galatasaray:
Muslera; Tarik, Chedjou, Semih, Telles; Selçuk Inan, Melo; Altintop, Sneijder, Bruma; Burak Yılmaz

19.45 uur: OUDE DAME OP OORSLOGSSTERKTE
Juventus heeft een overwinning op Malmö FF nodig om in het spoor te blijven van Atlético Madrid en Olympiakos Piraeus. De Spanjaarden hebben drie punten meer, terwijl Juve net als het Olympiakos van Ibrahim Afellay zes punten heeft.
Juventus
: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal; Tevez, Llorente.

19.44 uur: OPSTELLING DORTMUND
Dortmund is al geplaatst en treedt op bezoek bij Arsenal met de volgende elf namen aan. Bij Arsenal is de spitspositie voor Yaya Sanogo door afwezigheid van Olivier Giroud (niet ingeschreven) en Danny Welbeck (niet fit).
Arsenal: Martinez; Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs; Arteta, Ramsey, Cazorla; Oxlade-Chamberlain, Sanogo, Sánchez.
Borussia Dortmund
: Weidenfeller; Piszczek, Subotic, Ginter, Schmelzer; Gündogan, Bender, Grosskreutz, Aubameyang, Mkhitaryan; Immobile.

19.43 uur: OOK MISIDJAN START IN DE BASIS
Bij Ludogorets, dat Liverpool ontvangt, staat ook een Nederlander aan de aftrap. Virgil Misidjan moet Liverpool pijn gaan doen.
De opstelling:
Stoyanov; Minev, Moti, Terziev, Caicara; Alexandrov, Espinho, Abalo; Dyakov, Marcelinho, Misidjan.

19.42 uur: AFELLAY IN DE BASIS
Ondertussen blijven de overige opstellingen binnendruppelen. Ibrahim Afellay treedt met Olympiakos aan op bezoek bij Atlético Madrid. De Grieken versloegen Atlético (3-2) eerder dit seizoen in eigen huis mede dankzij een treffer van Afellay. De opstellingen:
Atlético Madrid: Moya; Juanfran, Giménez, Godín, Ansaldi; Gabi; Arda, Tiago, Koke, Raúl García; Mandzukic.
Olympiakos
: Roberto; Maniatis, Botía, Elabdellaoui, Abidal; Masuaku, Milivojević, Afellay, N'Dinga; Domínguez, Mitroglou

19.41 uur: OLA JOHN VALT IN
In de jacht op de gelijkmaker maakt Ola John zijn entree als invaller. Het zijn voor hem de eerste minuten van het Champions League-seizoen. Kan hij zijn ploeg aan de cruciale gelijkmaker helpen of volgt er uitschakeling?

19.39 uur: ZENIT OP VOORSPRONG
Dat kan wel eens een heel belangrijke teffer blijken. Op aangeven van Hulk schiet Danny dwars door het midden raak! Zenit leidt tegen Benfica met 1-0. Als het zo blijft, komet Zenit op de tweede plek met zeven punten en blijven de Portugezen op vier steken. Benfica zou dan uitgeschakeld zijn omdat het onderling resultaat met Zenit in Russisch voordeel is (0-2 zege in Portugal en nu 1-0 voor in eigen huis).

19.33 uur: REAL MADRID HAALT ALLE STERREN VAN STAL
FC Basel kan zich opmaken voor het gevreesde trio van Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti start het duel met Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. In het doel krijgt Keylor Navas de voorkeur boven aanvoerder Iker Casillas. Hieronder de volledige opstelling van De Koninklijke.

Real Madrid: Navas; Arbeloa, Varane, Sergio Ramos, Coentrão; Isco, Kroos, James Rodríguez; Ronaldo, Benzema , Bale.

19.26 uur: LIVERPOOL VECHT VOOR MOGELIJK LAATSTE KANS
Zonder de geblesseerde Mario Balotelli moet Liverpool op bezoek bij Ludogorets een resultaat boeken om uitzicht te houden op de tweede plaats in Groep B. De achterstand op nummer twee FC Basel, dat in eigen speelt tegen koploper Real Madrid, bedraagt drie punten. Saillant detail: in de laatste groepswedstrijd komt FC Basel op bezoek op Anfield.

Liverpool: Mignolet; Manquillo, Skrtel, Touré, Johnson; Lucas, Henderson, Gerrard, Allen; Sterling, Lambert.

19.15 uur: PROGRAMMA CHAMPIONS LEAGUE
In navolging van het duel tussen Zenit Sint-Petersburg en Benfica gaan de resterende zeven wedstrijden over anderhalf uur van start. Het einde van de groepsfase nadert met rassen schreden, dus de spanning neemt alleen maar toe. VI Live volgt ook de onderstaande duels op de voet.

Atlético Madrid - Olympiakos Piraeus
Malmö FF - Juventus
FC Basel - Real Madrid
Ludogorets - Liverpool
Bayer Leverkusen - AS Monaco
Zenit Sint-Petersburg - Benfica (aftrap 18.00 uur)
Anderlecht - Galatasaray
Arsenal - Borussia Dortmund

18.49 uur: RUSTSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG - BENFICA 0-0
Tot nog toe geen treffers in Rusland. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en krijgen kansen over en weer. Wordt de ban na de rust wel gebroken en gaat Ola John zijn opwachting maken bij Benfica? We gaan het straks zien.

18.25 uur: RONALDO OP WEG NAAR NUMMER VIJFTIG
Cristiano Ronaldo kan in het uitduel met FC Basel (aftrap 20.45 uur) voor het vierde opeenvolgende kalenderjaar de grens van vijftig treffers in clubverband bereiken. De Portugese superster staat na 44 officiële wedstrijden met Real Madrid op 49 doelpunten. Hij maakte er 33 in La Liga, drie in de strijd om de Copa del Rey, elf in de Champions League en twee om de Europese Super Cup. Ronaldo heeft aan één doelpunt genoeg.

18.00 uur: AFTRAP ZENIT SINT-PETERSBURG - BENFICA
De bal rolt in Rusland, waar het op dit moment twee graden onder nul is. Zenit wil de tweede plaats in Groep C overnemen van AS Monaco, dat later op de avond speelt tegen koploper Bayer Leverkusen. De Russen hebben na vier groepswedstrijden vier punten, één minder dan Monaco. In Sint-Petersburg zit de Nederlander Ola John op de bank bij Benfica. Hieronder de volledige opstellingen.

Zenit Sint-Petersburg: Lodygin; Anyukov, Garay, Lombaerts, Criscito; Hulk, Garcia, Ryazantsev, Witsel, Danny; Rondón.
Benfica: César; Pereira, Luisão, Jardel, Almeida; Pérez, Samaris, Lima, Talisca; Salvio, Gaitán.

17.55 uur: CHAMPIONS LEAGUE
Het blijft een heerlijke tune! Om alvast in de sfeer te komen voor een mooie voetbalavond.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.